I la crispació creix… mentre es desmantellen els valors de la democràcia Equip de govern de Dénia 26 d’abril de 2024

26 de abril de 2024
26 de abril de 2024
En aquest ajuntament han governat, durant les dècades de democràcia, partits de tots els colors, corrents polítiques diferents que tant a l’alcaldia com a l’oposició han compartit la voluntat de treballar per Dénia. I, hi han col·laborat, fins i tot, governs i oposició, quan la prioritat claríssima ha estat aquesta ciutat i els seus ciutadans i ciutadanes.
Exemples en tenim molts, i entre els més recents, el mandat corporatiu 2019-2023 en què la corporació va enfrontar unida una pandèmia i el diàleg, la predisposició al consens i, sobretot, el respecte, van presidir sempre, sempre, els plenaris municipals.
Tanmateix, i lamentablement, la crispació generalitzada que l’extrema dreta ha instaurat a les institucions públiques, amb la connivència d’una dreta desesperada per no perdre terreny, ha arribat també a la política local.
L’estil grosser i simplista de la ultradreta -eixa que es permet insultar un contrincant polític, fer carasses durant la intervenció d’una regidora, adreçar-se al públic, a la ciutadania, amb el tonet de qui renya algú per la seua ignorància-; el negacionisme aplicat, fins i tot, al trellat i al sentit comú, ha enfangat l’escenari polític fins a reduir el debat sobre els problemes que afecten la nostra ciutat a un seguit de proclames de pamflet amb què s’intenta soterrar els arguments.
I des de la bancada popular, entre avergonyida i desubicada, es consenteix l’avanç d’aquesta política bruta amb una estratègia de deslleialtat institucional mai vista en aquest ajuntament i la portaveu del PP, designada comissionada del port pel president de la Generalitat, s’atrinxera en el seu nou «chiringuito» per a fer i desfer al seu gust sense comptar amb el govern de Dénia; sense tindre en compte, per tant, la voluntat del poble de Dénia.
I la crispació creix… mentre l’educació pública es desmantella, la protecció de la nostra llengua es desarma, la cultura es vulgaritza, es redueixen els recursos per a preservar els nostres paratges naturals, augmenta la indefensió de les víctimes de violència de gènere mitjançant la negació d’aquesta xacra, es menysprea el benestar animal o s’obri les portes de bat a bat a la implacable crisi climàtica amb arguments «de pes» com els que s’han hagut de sentir al plenari de Dénia: «como toda la vida, unas veces hace más frío y otras más calor».
Demanem disculpes, clar que sí. Perquè la ciutadania de Dénia no es mereix que els seus representants polítics s’enreden en bronques que deixen de banda els interessos reals de les denieres i els deniers.
Continuarem treballant per Dénia, exigint la preservació del nostre patrimoni, un tracte just de Ports cap a aquesta ciutat i participació en les decisions que ens afecten, que cap alumne de l’Escola Oficial d’Idiomes es quede sense plaça, que els recursos per a la protecció de les nostres muntanyes davant dels incendis siguen els necessaris…
I tot això, i molt més, va fer ahir aquest equip de govern en la sessió plenària d’abril, per damunt i malgrat el guirigall del tàndem dreta-extrema dreta que massa acostumats ens té ja a la falta absoluta d’arguments.