Els Socialistes de Dénia van presentar ahir per la vesprada el programa d’infraestructures acompanyats per la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori en funcions, María José Salvador. L’actual regidora de territori i qualitat urbana, Maria Josep Ripoll, va ser l’encarregada de dur l’acte i destacar la gran transformació urbana de la ciutat com les reurbanitzacions de la Llotja, La Mar, Sandunga, Colon, Arxiduc Carles, etc.

Ripoll ha destacat que en esta legislatura hem resolt demandes històriques  com l’asfaltat del Camí del Cementeri fins La Xara, la nova del camí la Bota, la consecució del solar de l’antic ambulatori del C/Campos, la creació de places d’aparcament dissuasori, etc,

En esta legislatura ha estat bàsica per a la transformació de la ciutat la  col·laboració i implicació de la Conselleria d’Habitatge que ha encapçalat Maria Josep Salvador en la que hem aconseguit, entre altres, eliminar la barrera del trenet que partia Dénia en dos la ciutat. Ara la via és permeable i permet la continuïtat entre Dénia i el Montgó al construir  les redones del Carrer Diana, la redona provisional de Joan Chabas, i salvar  l’obstacle del carrer Pintor Llorens, una reclamació veïnal històrica que vorà la llum en les properes setmanes.

Ripoll va destacar que els Socialistes duen en el seu programa de Govern la finalització de la tramviarització del pas del trenet per Dénia entre els carrers Diana a la pujada a l’hospital de malalts crònics de la Pedrera que suposarà la construcció definitiva de la redona entre l’avinguda Joan Chabàs i Joan Fuster, enfront de les noves oficines de Labora, i una nova redona a on està ara l’abaixador d’Alqueries entre l’avinguda Joan Fuster i el camí Pou de la Muntanya. A més la finalització de la tramviarització suposarà la construcció de dos nous abaixadors davant de l’IES Historidor Chabàs i un altre entre el carrer Túria i Carrer Pedreguer.

Maria Josep Ripoll va assenyalar que s’ha fet molta faena en esta legislatura, però encara molt per fer, per aquest motiu, una nova proposta per a seguir Millorant Dénia és la modernització de la carretera de les Marines.

Nou Abaixador del Trenet en Jesús Pobre

A més, la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori en funcions, María José Salvador, li va confirmar a Javier Scotto, el compromís d’instal·lar un abaixador del trenet en Jesús Pobre, en la zona del Bisserot. Scotto ha explicat que es tracta d’una cessió de terrenys a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per part d’uns particulars en unes parcel·les pròximes al casc urbà de Jesús Pobre però en el terme municipal de Pedreguer. Aquesta petició la va realitzar Jesús Pobre amb el suport de l’Ajuntament de Pedreguer.