El departament de Normalització Lingüística i el departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Dénia han posat en marxa la campanya ‘ Valencià per la Igualtat ’, la qual fomenta l’ús d’un llenguatge igualitari i la presència de les dones en els textos redactats, amb la utilització d’un llenguatge senzill, clar i entenedor.

Aquesta campanya consisteix en l’edició d’uns cartells que inclouen 10 recomanacions per a usar un llenguatge igualitari especialment en el llenguatge administratiu. A més, la imatge dissenyada per a la campanya decora un portallapis de ceràmica en què figuren les expressions més usuals i algunes recomanacions.

Aquestes recomanacions s’ofereixen per evitar l’ús sexista de la llengua en l’elaboració de textos de l’Administració local, però són suficientment genèriques com perquè les puguen arribar als col·legis, instituts, empreses, associacions… i altres administracions. És per això que el material serà distribuït pels espais públics del municipi i als centres educatius, a més de quedar a la disposició de la ciutadania o de les entitats que vulguen utilitzar-lo a títol personal o per a activitats relacionades.

Un total de 28 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana, juntament amb la Diputació de València, han participat en la campanya.