Vora 3.000 persones han participat en les ‘Activitats en familia’ de la temporada 2015/2016

14 de junio de 2016
14 de junio de 2016

Vora 3.000 persones han participat en les diferents ‘Activitats en família’ organitzades per les regidories de Cultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Dénia durant la temporada 2015/2016. La campanya d’ activitats, que enguany compleix 15 edicions, està ja més que consolidada i respon a una demanda, cada vegada més ampla, de famílies que volen compartir el diumenge de mati i viure experiències inoblidables.

Enguany s’han programat un total de 35 activitats, desenvolupades des del mes de setembre de 2015 i fins al mes de juny de 2016, coincidint pràcticament amb el calendari escolar. Totes les activitats es desenvolupen diumenge de mati, són gratuïtes i estan obertes a tots els públics. Participen en el projecte la Regidoria de Medi Ambient i diferents departaments de la Regidoria de Cultura, com ara el Museu Arqueològic i el Departament de Promoció Cultural.

El programa que s’ha desenvolupat en esta campanya presentava un ampli ventall de propostes, des d’excursions pel nostre medi natural -excursions a peu per a visitar l’olivera mil·lenària de Jesús Pobre, o les Planes i el cap de Sant Antoni, una ruta d’arbres monumentals, el Jardí de l’Albarda o la reserva marina del cap de Sant Antoni- fins a teatre, música i dansa, passant per visites guiades pel patrimoni cultural i etnològic.

Cal destacar, per la bona acollida que han tingut per part del públic, les visites guiades amb guia expert per les rutes del patrimoni arquitectònic i històric municipal, com ara la cova de la Catxupa, el lloc de l’enfonsament de la fragata la Guadalupe, el Museu del Joguet, la Torre del Gerro o el castell de Dénia. També mereix atenció especial la ruta ‘Temps de Pansa’, que ha fet un recorregut pel nostre patrimoni rural relacionat amb esta economia tan important per a la comarca en els segles XIX i XX.

També han tingut molt bona acollida les 12 funcions de teatre, dansa i música que s’han desenvolupat en el Centre Social, espectacles que han rebut ajudes per part de la Diputació d’Alacant i de la Generalitat Valenciana. Però volem destacar les actuacions musicals, la importància de les quasl radica en la participació activa dels joves músics de la ciutat i la comarca. Estudiants del Conservatori Tenor Cortis de Dénia o els alumnes de l’Escola de la Banda han preparat programes didàctics expressament per a la campanya; així com la JOMA, Jove Orquestra de la Marina Alta, i la Nova Companyia de Guitarres.

Les regidories organitzadores d’Activitats en família estan molt satisfetes dels resultats i ja s’està treballant en l’edició 2016-2017.