Una financiación justa, el no a la violencia y una sanidad de calidad son algunos deseos de Compromís per Dénia para el 2022

29 de diciembre de 2021
29 de diciembre de 2021

 

Compromís per Dénia ha hecho balance del año a través de un comunicado en el que aseguran que seguirán haciendo política constructiva para mejorar la ciudad dianense. Dice así el comunicado:

Els Nadals són temps de positivitat, fraternitat i alegria, però també moments de reflexionar i fer balanç de l’any que deixem enrere. Enguany ha tornat a ser la COVID la que ha condicionat les nostres vides i la política en general. En el nostre àmbit, ha sigut un any marcat per l’esforç i la responsabilitat col·lectiva a nivell social, i pel consens i l’acord per a garantir la salut i l’economia a nivell polític. Però més enllà del tema de la COVID, volem fer balanç del què ha sigut la política, el pitjor i el millor.

  1. Balanç en negatiu
  • Falta de transparència, honestedat, i humilitat de l’equip de govern.

Un govern transparent, honest i humil no és únicament el que té actualitzades les dades del seu portal de Transparència, si no que és el que diu la veritat quan es cometen errors polítics o de gestió, així com sap admetre crítiques, i no manipula a l’opinió pública. I en aquest sentit, el PSPV continua sense ser-ho, i alguns exemples d’este any han sigut el rodillo amb l’oposició i associacions d’altre color,  la forma impositiva d’aplicar les polítiques, o una peatonalització sense alternatives reals d’aparcament, convertint tot l’entorn en zona blava.

  • Gestió deficient amb majoria absoluta.

La perfecció no existeix en política, però d’un govern en majoria absoluta s’espera molta més coordinació, transversalitat i gestió eficient, així com una major atenció a la perifèria (Marines i Rotes) i no sols al centre de Dénia. Sent un govern que presumeix de funcionar amb un full de ruta, no ho ha fet moltes voltes amb previsió, com és el cas de la contractació de les llums de Nadal, o el Pressupost general de 2022.

No pot ser que comencem l’any sense tindre un esborrany del pressupost general de 2022, i tan sols comptem amb anuncis a premsa, i inversions que estan venent-se com a noves, però que haurien d’estar ja executades, com el Museu a Marquesa Valero Palma. 

  • Segueixen sense arribar promeses

Altres exemples de projectes que van amb molt de retard, que es van posar en marxa en l’anterior legislatura, que deurien estar finalitzats, o que eren promeses anteriors, són venuts per l’equip de govern com els grans nous projectes per a 2022, tot de cara a la campanya electoral. I eixa és una de les moltes manipulacions a les que fèiem referència. I mentre tant, no tenim avanços en coses pendents com el clavegueram del Montgó, el Pla Director del Castell, o la redona de Santa Llúcia, que Compromís va proposar fa ja dos anys.

Estem decebuts de la poca comunicació de l’equip de govern amb els seus socis a Madrid en assumptes molt reivindicats per Compromís, com el Tren Gandia-Dénia, i els projectes de regeneració de Costes; així com farts de la passivitat de la consellera Barceló amb els incompliments de Marina Salut, o de la poca comunicació amb Ports que torna a fallar a la voluntat de Dénia en quant al Port Autònom.  

 

  1. Balanç en positiu
  • Les ajudes a la COVID

La Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix Compromís ha assignat moltes ajudes per a pal·liar els efectes de la crisi als treballadors, empresaris i autònoms: Pla Resisteix, EMPUJU, ECOVID… Així com altres destinades també a afavorir l’ocupació local, millorar i modernitzar l’àrea industrial, i ajudar al sector comercial i al Mercat. Paral·lelament, celebrem les ajudes socials de l’Ajuntament per a fer front a les conseqüències de la pandèmia.

  • Projectes per a la ciutat

Destacar la forta inversió de la conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà, i que possibilita a Dénia l’adequació i millor dels centres educatius pendents del Pla Edificant. I com no, recordar també l’anunci de Mónica Oltra de la construcció d’una segona residència de majors de gestió pública i un centre de Salut Mental a la Pedrera, dins del Pla Convivint. 

Després de molt reivindicar, s’està treballant en un reglament del Mercat Municipal, en la Smart City, i a 2022 tindrem un nou servei de recollida de fem i neteja de carrers en el qual s’han inclòs les nostres aportacions.

  • El treball de Compromís com a oposició constructiva

Hem tingut un paper actiu i col·laborador en els estudis i plans elaborats durant l’any, com els de Mobilitat, Emergències, Neteja, Comerç, etc., amb iniciatives i aportacions; i hem presentat fins a 17 mocions d’interés general i local. Algunes d’elles, com la de l’ampliació de les bonificacions verdes en les ordenances fiscals, seran una realitat en 2022.

  1. Desitjos per al nou any

De cara a 2022, continuarem en aquesta línia, sent participatius, defensant l’interés general, i sent constructius i crítics quan calga. Si la pandèmia ens ho permet, realitzarem una programació de partit amb activitats relacionades amb la cultura i l’ecologisme, així com reprendrem les sectorials presencials obertes per a treballar-hi en el projecte programàtic de Compromís, el qual representa i aglutina l’esquerra progressista i valencianista.  

Desitgem que acaben de posar-se en marxa molts dels projectes pendents, que el finançament just que tant portem reivindicant els valencianistes siga prompte una realitat, que s’acaben les violències masclistes i homòfobes, i que una sanitat de qualitat i la salut, per damunt de tot, ens acompanyen a tots i totes en este pròxim any.

Compromís per Dénia