Governar molt de pressa, aprendre a desfer i refer plans, improvisar per a garantir el que confiàvem que mai veuríem perillar, innovar a marxes forçades, parlar, dialogar, escoltar, proposar, incorporar noves veus, explicarQuin any!

Fa dotze mesos vam celebrar una fita històrica per al Partit Socialista de Dénia i, personalment, lassumpció duna responsabilitat enorme pel grau enorme de confiança que els meus conciutadans van dipositar en mi com a cara visible dun equip de 12 regidors i regidores molt il·lusionats amb el projecte que vam proposar per a Dénia.

Sabíem, per tant, que ens esperaven mesos intensos, perquè la majoria absoluta, obviament, va ser una gran alegria però també va multiplicar lautoexigència. El full de ruta estava clar: el programa de govern fidel al programa electoral que la ciutadania va ratificar a les urnes (el podeu consultar a www.denia.es). Però van arribar els imprevistos, molts i molt notables enguany, i vam haver de començar a reordenar prioritats.

Malgrat tot, ja ha passat un any. El primer any de govern de la legislatura. I toca retre comptes a la ciutadania de Dénia, per a la qual treballem. Un exercici de transparència i també davaluació de la feina feta fins ara que ens permet planificar el temps restant de la legislatura. Un exercici que, a més, ens ofereix la possibilitat de mirar enrere amb calma i veure que, paral·lelament a les vicissituds que shan succeït durant els darrers mesos, el programa de govern ha continuat avançant i complint terminis. I, precisament en estos temps adversos, eixe programa ha desmostrat ser una eina poderosa per a enfrontar crisis diverses.

Laposta per polítiques públiques de caràcter social i progressista que caracteritzen el nostre equip de govern ha sigut decisiva a lhora de plantar-li cara a la desfeta econòmica derivada de la COVID-19. Les famílies que han quedat en una situació vulnerable han rebut el suport necessari de ladministració mentre superen el mal moment. El I Pla dOcupació Municipal, dotat amb 300.000 , comporta la contractació de 22 persones residents a Dénia durant sis mesos. Les ajudes als sectors més perjudicats es van posar sobre la taula des del minut zero

Però mentre tot açò passava, la maquinària administrativa es va mantenir engreixada perquè ara estiguen ja en marxa les obres dampliació de voreres al camí de Sant Joan; licitat el projecte de reurbanització dels carrers Major i Pare Pere i la plaça de lOest; a punt dobrir un nou pàrquing públic i gratuït a les Rotes. Al juliol siniciarà la reconstrucció del pavelló cobert arrasat per la DANA de setembre; aviat tindrem ja modernitzada i adaptada a la normativa esportiva professional la pista datletisme i la nova catifa de gespa del camp de futbol Diego Mena. LEspai Castejón, a la Casa de la Cultura, a punt per a la inauguració, així com la renovada biblioteca infantil, que tornarà a obrir-hi les portes. Les obres del Pla Edificant, de millora a les instal·lacions educatives, continuen endavant i ja tenim la delegació de competències de Generalitat per a començar la construcció del nou CEE Raquel Payà.

La participació i la transparència, puntals també del programa de govern, shan vist reforçades en temps de crisi. Els projectes triats per la ciutadania dins de la darrera edicició dels Pressupostos Participatius estan executant-se i durant lestat dalarma es va llançar, per mitjans telemàtics, una nova convocatòria, ja tancada i a punt de passar a la fase de votació de propostes; això sí, amb laugment compromés del 25% anual de la partida destinada a esta iniciativa.

El confinament ens va tancar a casa, però ens va apropar. Personalment, lexperiència datendre en directe a Facebook, setmanalment, els vostres dubtes sobre la situació que hem patit mha confirmat que la participació i la transparència són sempre la millor opció. Comptar amb les vostres opinions i poder explicar-vos cada acció que hem pres i el perquè de les decisions ens ha facilitat adaptar lacció de govern a les necessitats reals de la població. I hem descobert noves formes, àgils, directes i efectives, de fomentar la comunicació entre ciutadania i govern. Gràcies per haver estat sempre a laltre costat.

  • Si voleu conèixer més al detall què hem fet durant este primer any de legislatura, us convide a consultar al web de lAjuntament de Dénia les graelles que hem preparat sobre el grau de compliment dels principals punts del programa de govern i dels objectius per departaments (www.denia.es > LAjuntament > Programa de govern 2019-2023). Perquè, com a governants, tenim lobligació de retre-vos comptes i, com a ciutadans, totes i tots hem dassumir la responsabilitat de fiscalitzar la tasca del govern electe.