La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Dénia, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) i en col·laboració amb l’ONG Controla Club, ha dut a terme durant els mesos de novembre i desembre una nova fase d’actuació del programa «Servei Responsable», amb finançament de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Aquesta nova fase ha permès, en primer lloc, la incorporació de 3 nous establiments a la xarxa d’establiments responsables de Dénia, el Condado Gastro Show Club, la Discoteca Orion i Tema Bar, que s’han format en temes relacionats amb la dispensació responsable d’alcohol, la protecció al menor, el control en el tràfic i consum de drogues il·legals, la seguretat i control de les instal·lacions dels establiments públics, la capacitat de reacció del local davant de situacions d’emergència i, en general, l’adequada prestació del servei i l’atenció als clients.

En segon lloc, l’Ajuntament ha dut a terme amb aquestos 3 locals i els 11 establiments que completen i col·laboren en el programa -MikMik, Dorian Gray, Buddha Sol, Paddy O’Conell, La Chica de Ayer, Magerit, Gaudí, Jamaica, El Silenci, Sounders i La Mar Serena- un curs gratuït de cocteleria sense alcohol impartit per professionals del sector. L’objectiu d’aquesta campanya és la de capacitar els professionals hostalers d’aquests establiments en la preparació de còctels sense alcohol com a mitjà per fer arribar als clients un major catàleg de serveis recreatius lliures d’alcohol.

Aquestes actuacions van tenir lloc en les instal·lacions d’AEHTMA (Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta) en Dénia.

Les accions dutes a terme s’emmarquen dins del Programa Nacional de Prevenció de les Drogodependències en el Sector Hostaler «Servei Responsable», promogut per la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i la Federació Espanyola d’Hostaleria.

Sorgit al 2009, el programa «Servei Responsable» es basa en el foment de les Bones Pràctiques Professionals en el sector de l’oci nocturn i l’hostaleria com una eina i un model d’actuació idoni i d’utilitat en el marc dels programes d’acció comunitària, escolar i / o familiar per a la prevenció de les drogodependències.

La implantació d’aquest programa a Dénia s’ha convertit en un punt de referència per a la promoció d’un oci saludable i responsable en el municipi comptant amb la col·laboració activa del sector hostaler.

En definitiva, mitjançant aquestes actuacions es posa de manifest el valor de la col·laboració i la coresponsabilització de l’hostaleria i el sector d’oci de Dénia en la prevenció de les drogodependències i la promoció d’un oci saludable i responsable.