Primera edició de la Volta a Peu al casc urbà de Dénia

30 de marzo de 2016
30 de marzo de 2016

El pròxim dissabte, 2 d’abril, els carrers de Dénia acolliran per primera vegada després de 20 anys la Volta a Peu de la Marina Alta, un circuit urbà de 10 kilòmetres que constarà de dues voltes, una primera volta més curta de prop de 3 km. I una segona més gran d’uns 7km. L’eixida i la meta serà al carrer Marqués de Campo, a les 16.30 per als xiquets i a les 18.30 per als adults, i l’entrega dels trofeus, unes ceràmiques realitzades per xiquets d’Aprosdeco, es realitzarà al carrer la Via.

L’esdeveniment ha sigut presentat hui en roda de premsa, amb la presència de l’alcalde Vicent Grimalt; els regidors d’Esport i Cultura, Marian Tamarit i Rafa Carrió, respectivament; els representants del Club d’Atletisme Dianium-Baleària, Ricard Pérez i Jordi Jorro; i els patrocinadors de la cursa, Alberto Morera, de la Fundació Dénia, i Fran Gallego d’AKI; així com Ana María Vadillo, d’Aprosdeco.

Vicent Grimalt ha assenyalat que la participació en el circuit de la Volta a Peu de la Marina Alta és un objectiu present a l’acord de governabilitat en matèria esportiva, i amb la que es busca la “desestacionalització del turisme, tant en la vessant esportiva com cultural”. Rafa Carrió, ha destacat la col•laboració del departament de Cultura en l’esdeveniment donat que “aquest esport és una forma de vida, una cultura amb cada vegada més adeptes”, i ha anunciat que l’activitat comptarà amb la presència de la xaranga de Dénia “Toca’t un ou” en diversos punts, com en l’entrega de trofeus per “animar i atorgar un caràcter més festiu a la celebració”. Per la seua banda, Marian Tamarit, ha manifestat la seua il•lusió per aquest projecte “resultat de la col•laboració i treball entre les entitats i patrocinadors i l’Ajuntament”, i estar molt satisfeta pel fet d’estar “fent comarca”, així com per “complir amb una demanda del món esportiu llarg temps reivindicada”.

Ricard Pérez, del Club Dianium-Baleària, s’ha mostrat molt satisfet de presentar aquesta activitat i ha felicitat als diversos patrocinadors i col•laboradors de la Volta destacant la importància de “la seua responsabilitat social col•laborant en l’esport en el seu exercici empresarial”. Pérez ha volgut demanar paciència a la categoria de xiquets que no ha pogut participar ja que segons ha comentat “estem en prova i en futures edicions es milloraran alguns aspectes”, recordant que aquesta no és puntuable. Jordi Jorro, per altra part, ha explicat el desenvolupament del circuit, que constarà de diverses categories que començaran entre les 16.30 i les 18.30 hores. També ha recordat que continua oberta la inscripció en la pàgina web de http://www.somesport.com/circuitapeu/denia.html, amb un preu de 5 euros, fins al dijous i estimen que la participació serà de 2.000 persones.

L’alcalde ha demanat paciència a la ciutadania ja que molts carrers romandran tancats, i des de l’organització s’ha aconsellat aparcar al voltant del camí dels Lladres en el pla parcial que volteja el Tercer IES de Dénia.IMG_8287