El ple de la Macma acull la presentació del projecte de Dénia com a ciutat creativa de la gastronomia de la Unesco

27 de abril de 2016
27 de abril de 2016

SeIMG_20160425_203523 celebrà al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Ondara la primera sessió plenària de 2016 de la Macma –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta–. Un ple on s’abordà especialment, més enllà dels punts relatius a la gestió del present exercici, la presentació del projecte «Dénia & Marina Alta #Tasting Life», una de les branques fonamentals dins del pla d’acció que suposà la declaració de Dénia com a ciutat creativa de la gastronomia de la Unesco el passat mes de desembre.

De fet, tal com matisà el President de la Macma i alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, en la introducció del projecte: “Per a nosaltres, la declaració de ciutat creativa de la gastronomia sempre s’ha concebut com a integradora de l’espectre comarcal, tot i que per a la denominació oficial de la candidatura se’ns exigia delimitar principalment una ciutat; una ciutat, un concepte, que és evidentment la suma i representació de tota la Marina Alta”. En aquest sentit, Grimalt assenyalà que el ple de la Macma, en la seua qualitat representativa dels municipis de la comarca, era una plataforma idònia per a exposar als alcaldes i regidors les fórmules de col·laboració i participació per al desenvolupament d’una estratègia oberta en la que es treballarà al llarg de quatre anys.

Si més no, pel que fa a l’exposició del pla de treball, la presentació de la proposta va centrar la convocatòria. De fet, tal com resumí Floren Terrades, responsable de la coordinació del projecte: “La idea passa pel diàleg i pel contacte amb tots els actius relacionats amb el món de la gastronomia, des del sector agroalimentari fins a l’hostaler, i, sobretot, per l’estipulació d’una agenda de reunions que ens permeten conéixer la riquesa del patrimoni gastronòmic i les opinions i perspectives de cada municipi al respecte”.

En aquest sentit, tant Terrades com Grimalt reiteraren que aquest Pla d’Acció contempla la recerca de fórmules i sinergies tan conjuntes com consensuades per tal de potenciar i projectar la comarca com a destí gastronòmic d’excel·lència.