OPINIÓN | Mª Josep Ripoll (PSOE): «El robatori del discurs progressista per a amagar la falta d’idees»

27 de febrero de 2023
27 de febrero de 2023
M. Josep Ripoll, regidora de Territori i Qualitat Urbana del PSPV-PSOE Dénia
 
Escoltar la dreta parlar de «recuperar el carrer per a les persones» i d’un canvi necessari en el model de mobilitat ens causa cert orgull en veure com el Partit Popular s’apropia del discurs progressista que els Socialistes de Dénia portem anys defensant i aplicant a Dénia, amb mesures concretes que han resistit els embits d’eixa mateixa dreta fins a, sembla ser, convéncer-la…
 
Escoltar en la mateixa intervenció com la candidata popular a les municipals, Pepa Font, amb llarga trajectòria política (amb el PP i també en contra d’ell), proposa com a gran innovació tornar a obrir al trànsit Marqués de Campo causa un poc d’espant, per la manifesta incongruència i per la sospita que el PP intenta disfressar de mesura amable i sostenible un clar retrocés en la millora del model urbà de la nostra ciutat.
 
Agraïts per este robatori de discurs tan inesperat, que no fa si no corroborar que la major transformació de Dénia en dècades ha calat com a positiva fins i tot en les ments més reàcies.
 
Però al mateix temps desconfiats de les intencions que hi al darrere d’este ‘lavado de cara’ que intenta fer-se la senyora Font acompanyada, ni més ni menys, que per Antoni Pérez, l’alcalde del PP de Benidorm, ciutat emblema de l’urbanisme més ferotge que ha viscut el nostre territori durant el darrer mig segle.
 
Potser, simplement, esta apropiació del discurs progressista respon a la falta d’idees noves que presentar a la ciutadania. Exemples en tenim d’esta adaptació del PP per a sobreviure sense ideologia pròpia i coherent: a la capital espanyola les amenaces de reobrir als cotxes Madrid Central van cessar en arribar els populars al govern municipal.
 
Potser, simplement, s’intenta esquivar que els veïns i veïnes de Dénia prenguen consciència de les conseqüències reals d’obrir de nou carrers al trànsit: perdre un espai per a passejar i gaudir tranquil·lament del comerç i la restauració locals i tornar a conviure-hi amb el fum i el soroll dels cotxes. I això NO és recuperar els carrers per a les persones.
 
Res bo augura la foto amb l’alcalde benidormí… Sembla que l’aposta de la senyora Font és el ‘model Benidorm’, en lloc del tan envejat model turístic i urbà denier.