Opinión Compromís per Dénia: «Sobre la intervenció de l’estat del municipi»

17 de junio de 2022
17 de junio de 2022

Des del primer debat de 2021 al d’ahir poc ha canviat, continuen les coses prou igual en matèria de resultats tangibles per a la ciutat, en matèria de valors d’este equip de govern i en matèria de mancances i reivindicacions històriques. L’excusa de la pandèmia continuava present com a justificació dels retards i la gestió ineficient.

Ahir vam tornar a sentir eixe full de ruta amb què han treballat, que no és altra cosa que llançar anuncis i projectes que s’executen quan convé electoralment. I ja s’apropa el soroll de les tisores inaugurant cosetes que porten anys de retard. Enguany ha servit per a preparar el terreny i fer anuncis i més anuncis. I el resultat és que tenim moltes coses que veuran la llum en campanya, però no deixen de ser projectes continuistes que van començar en l’anterior legislatura; són plans emanats de Generalitat, com els plans Edificant o Convivint; altres que venen amb un retard intencionat, com la redona de Santa Llúcia que va proposar Compromís fa més de 3 anys; o altres que s’han executat mal i han de refer-se, com la plaça Valgamediós.  Creiem que la societat espera més d’una majoria absoluta amb 12 regidors.

Tot això ens deixa veure que el PSOE sols treballa per a fer campanya i per a l’últim any de legislatura. Mentre que al principi fan eixes coses més impopulars (pujada de sous bestial, augment de regidors alliberats), o polítiques polèmiques, com la conversió de zones blaves de quasi tot l’aparcament del centre o la peatonalització de Marqués de Campos. Esta última sense seguir les directrius de l’estudi que ens va costar milers d’euros i que aconsellava la peatonalització sols comptant amb alternatives reals d’aparcament i un pla de mobilitat. I així funciona eixe famós full de ruta: fer estudis i plans per a després fer les coses com “ens dona la gana”, perquè “per això ens han votat”.

Volem ser una gran ciutat mediterrània, turística i sostenible, però ens trobem amb les carències de sempre que no canvien governe qui governe a la Generalitat i a l’Estat: infrafinançament, sanitat de qualitat, tren, regeneració de platges, port autònom… Coses que clar que sí, ens afecten com a poble. Ahir en este sentit l’alcalde va tornar a dir que quan vulguem podem anar a parlar amb València o Madrid. No serà perquè ens hem passat tres anys demanant-ho! De fet va ser la primera promesa incomplida de l’alcalde, qui va dir a principis de legislatura que el primer que faria seria anar a Foment a vore com estava el tren, i ja veieu quina és la seua opinió ara: I Love TramviaI Love PSOE. És el que té el sucursalisme…

No hem deixat d’instar a fer eixes reivindicacions, no sols l’any de campanya quan interessa, sinó any rere any. Però a l’hora de la veritat, les reunions les fan a porta tancada i sense convidar-nos a ningú de l’oposició, es fan la foto i arreando, que ja ens enterarem per premsa…(com la reunió de l’alcalde amb la exconsellera de Sanitat o amb Costes) tot i que hem sigut la resta de grups qui ha impulsat mocions i propostes relatives a estos temes. I això demostra que la participació és maquillada, i que la transparència de la qual tant presumeixen es limita a penjar en una pàgina web les dades personals i comptes dels membres de la corporació.

Pel que respecta a nosaltres, hem seguit actuant de forma constructiva, positiva i col·laborativa, tal com vam fer durant l’Acord del Castell. Molts comenten que eixe va ser el nostre error i que ens va passar factura, però creiem que és el talant que espera la ciutadania dels seus polítics, i no un guirigall continu com la política del passat, o la prepotència d’una majora absoluta present. Però tot té un límit i hi haurà per coses per les que no passarem.

Este equip de govern també fa coses bones i té bones polítiques i alguns bons regidors. Però també els té l’oposició, o les associacions i la ciutadania, que és moltes vegades ignorada per no seguir les idees del PSOE. Eixe és el sectarisme i el rodillo que denunciem, i que continua present com si fora un membre més de la corporació.

No totes les bones idees són socialistes, no tots els projectes emanen dels seus programes, i no són deus, perfectes o intocables. Per això estaria bé un poquet d’autocrítica per a variar. I mentre arriba, esperem que posen els peus a terra i s’adonen que tant nosaltres com la ciutadania mereixem més respecte, humilitat, honestedat i consideració des del seu poder, perquè les èpoques glorioses i la zona de confort no duraran per a sempre.

COMPROMÍS PER DÉNIA