Opinión Compromís per Dénia: «Respecte a la moció presentada pel PSPV-PSOE Dénia ahir al plenari, per a reclamar a Conselleria el pagament del deute a Aprosdeco, i el despotisme de Grimalt al plenari»

1 de julio de 2022
1 de julio de 2022

En primer lloc, i com ja vam fer ahir en el nostre torn d’intervenció durant l’aprovació de la moció, manifestem el nostre total recolzament a l’associació Aprosdeco i compartim la indignació cap a un retard de l’administració que afecta a persones que treballen per millorar la vida d’altres, i això ens pareix injust i intolerable. Per això, entre altres coses, vam donar suport a la moció votant que SÍ, perquè considerem necessari que la Conselleria abone el pagament del deute amb Aprosdeco i que els treballadors puguen cobrar.

Per a nosaltres, el primer són les persones, les d’ací, i no els interessos partidistes. Per això insistim que no som sucursalistes. Si alguna qüestió s’ha d’exigir als nostres, es fa, i en aquest cas així ho hem fet, no quedant-nos de braços encreuats defensant excuses i promeses incomplides dels nostres partits a València o a Madrid, com si fan altres. I podríem posar infinitat d’exemples.

És per eixe motiu que en assabentar-nos de la situació, ens van posar en contacte amb la directora de l’associació manifestant-li el nostre suport i oferint-li l’ajuda que necessite; així com poc després amb el director general de Conselleria, Enric Juan, i amb la que és, des d’ahir, la nova consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas. El primer que vam poder saber, és que la situació es produeix per falta de contracte, un contracte que ja el tenen i està en procés de formalitzar-se, però l’absència del qual és el que ha provocat els retards burocràtics, tant ara com l’any passat. I també ens comenten que, de les 5 factures pendents, 3 estan embossades en Intervenció (Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, gestionada pels socis socialistes).

No obstant això, no volem excusar el retard, ja que la gestió no ha sigut la millor donades les circumstàncies per unes raons. Però és que entre eixes raons, també està la gestió dels mateixos socialistes, responsabilitat que no anomenen en dita moció, ni en la premsa, ni van voler assumir ahir. Nosaltres no mirem cap a un altre costat, com si fa el PSOE quan l’interessa, i si sabem fer autocrítica i reclamar als nostres el que pertoca.

En segon lloc, malgrat donar suport a la moció, no vam voler adherir-nos inicialment en la junta de portaveus per dos motius: El primer, perquè esta moció es va presentar pel govern que presumeix de ser “el més participatiu de la història” un dia abans del plenari sense intentar consensuar, parlar o compartir informació amb Compromís, i coincidireu amb nosaltres en què alguna cosa podíem dir o aportar. I el segon motiu, perquè la moció del partit que governa a Dénia i a la Generalitat, sorprenentment sol·licita una reunió urgent amb la nova consellera a través d’una moció.

De veritat volen fer-nos creure a tots i totes que l’alcalde necessita fer una moció, amb tota la burocràcia que comporta, per a demanar-li una cita a la consellera? És que no té potestat, o prou poder institucional i contacte suficient per a fer-ho per la via que sempre fa amb tots els consellers, cridant per telèfon, o com a mínim sol·licitar-nos a nosaltres que ho gestionem? Ahí tenim la raó principal per la qual vam al·legar ahir que esta és una moció creada pels socialistes amb l’únic objectiu de fer sang i política contra Compromís. Res més.

Després de tot l’exposat ara i en el plenari, l’alcalde ens contesta, com és habitual, amb males formes, dient-nos que tirem la culpa als altres i que fem un al·legat polític. Cree el ladrón que todos son de su condición. Ens diu també, amb molt mal gust que: “mentre estem cantant, fent festes i ballant” ells treballen… Sí, però bé que trau pit en campanya del Pla Edificant, del Pla Convivint, de les ajudes i subvencions per a la COVID, l’ocupació, el Comerç, el Mercat, i de la majoria de millores de les quals s’ha beneficiat este equip de govern i Dénia gràcies a les polítiques de Compromís al Botànic. I per a acabar, quan sol·licitem un segon torn de paraula legítim per a contestar-li, l’alcalde ens nega eixe dret democràtic establert en el ROM (Reglament Orgànic Municipal), dient: “Per a què!”. Ahí tenim el despotisme habitual amb què funciona la majoria absoluta del PSOE de Dénia. Eixe és l’estil, senyors i senyores, acudiu als plenaris per a veure’l, ja que en les xarxes socials no ho veureu.

Per damunt de tot, defensem que Aprosdeco cobre, que cobre quan abans possible, i que no es repetisca més esta situació. En breu tindrem la reunió amb la nova consellera, qui va prendre possessió just ahir, i no serà gràcies a esta moció. Exigirem, criticarem i reivindicarem el que faça falta pel bé d’una associació que treballa pel benestar social des de fa molts anys. Però el que no podem deixar de fer és denunciar la supèrbia i la hipocresia que va començar en 2019 i que estarem vivint amb intensitat durant tota la campanya que ja han arrancat.

COMPROMÍS PER DÉNIA