Medi Ambient presenta la programació d’educació ambiental per al curs 2017/2018

4 de octubre de 2017
4 de octubre de 2017

El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha presentat hui la programació d’educació ambiental per al curs 2017/2018, un total de 41 activitats, “pràcticament el doble del que fèiem fins ara”, que el departament oferta als centres d’educació Infantil, Primària, Secundària, cicles formatius i Batxillerat de la ciutat amb l’objectiu “de crear consciència del que és el nostre territori”. La regidoria ha buscat la implicació de la comunitat educativa i va presentar l’esborrany del programa als cap d’estudis i representants de tots els centres educatius per tal que feren els seus suggeriments i aportacions a la proposta d’activitats. Fruit d’esta participació, enguany s’incorpora al programa un taller de contaminació acústica dirigit a l’alumnat de Secundària que va ser sol·licitat per un dels centres. L’acollida d’este nou format ha tingut molt bona acceptació entre els centres educatius, segons ha indicat Crespo.

La regidoria presenta, doncs, una oferta clara i unificada, que inclou àrees “molt importants” que bé no es tractaven fins ara o tenien poca presència en el programa i que el regidor Josep Crespo considera fonamentals.

Com a exemple, Crespo ha citat la manca d’activitats en el parc natural del Montgó, que enguany es reforcen i introdueixen, com a novetat, una visita guiada amb catamarà a la reserva natural i marina del cap de Sant Antoni. L’ajuntament col·laborarà amb els centres que hi participen assumint el cost de la primera eixida que facen. Altres de les novetats incloses en l’àrea temàtica de “Biodiversitat i patrimoni natural” són la celebració de xarrades sobre espècies invasores acompanyades d’una visita a l’espai envaït, dirigides a l’alumnat d’ESO i Batxillerat, una excursió a la marjal Pego-Oliva, la xarrada-taller sobre la importància dels sòls o el taller de construcció de caixes niu que després s’instal·laran en els col·legis.

En el marc del projecte “Dénia&Marina Alta Tastinglife” de Ciutat Creativa de la Gastronomia s’han programat deu activitats relacionades amb l’agricultura i l’alimentació saludable, on s’inclouen el projecte HortaEscola, la promoció del consum de fruita i verdura ecològica i local amb la visita a un hort de cítrics i la degustació de suc natural o una aproximació als riuraus amb l’activitat “Qui té pansa, té dansa”.

Un àrea que a penes es tocava en edicions anteriors són els recursos hídrics. Enguany, s’han organitzat xarrades de sensibilització i estalvi d’aigua i visites a l’estació depuradora d’aigües residuals i a l’estació de tractament d’aigües potables de Beniadlà.

El canvi climàtic té també un especial protagonisme en estes activitats de conscienciació i es tractarà en eixides pel casc urbà, xarrades i tallers com l’esmentat abans de contaminació acústica o un altre sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’últim apartat d’activitats versa sobre la gestió de residus i també ha estat reforçat per a este curs en què s’han programat visites a l’ecoparc i ecoparc mòbil, a la planta de compostatge i tallers sobre reciclatge.