Las fallas de Dénia celebran los premios y destacan la crítica «aprendiendo a vivir y convivir»

19 de marzo de 2021
19 de marzo de 2021

La critica fallera tan importante en la fiesta de fallas, no ha faltado este año. He aquí la ganadora:

“APRÈN A GAUDIR, APRÈN A CON VIURE”
La Covid-19 ha vingut per a quedar-se, els nostres fallers es vacunaran, per tal de no de infectar-se. Simón va dirigir el Ministeri de Sanitat, amb valentia i humilitat fins que un bon dia, Illa s´en va anar a dirigir Catalunya.

Però deixant a un costat els mals rotllos, cal recordar la quantitat de rotllos de paper higiènic que ens emportem a casa, per què? La inseguretat humana és inherent, però sempre és fa major en temps de tensió i guerra.

I parlant de rotllos, no podem oblidar el temps invertit en els rotllos d’anís i un altre tipus de rebosteria, perquè tantes hores a casa, va fer canviar i innovar, dia rere dia. Operació biquini diuen els mossos, perquè a les platges valencianes llueixin els seus cossos.

Estant a les portes de Setmana Santa, veiem els tancaments perimetrals, per a salvar l’economia, una recepta caldrà gastar, perquè no és una altra que reparar l’avaria dels qui pitjor ho van passar. Poseidó a l’oposició està ajudant-els des del fons de la mar. El turisme s’escandalitza i a Dénia no vol tornar.
Als pobles de la comarca, les obres del Tram s´aturen, a Benidorm els turistes no arriben, y a Madrid els famosos es retraten. Després volem que els forasters se´n duguen una bona imatge.
De moment, esglésies al 50%, però mentrestant en el seu cotxe oficial, P.Iglesias continua gaudint, de tant en tant, sous d’escàndol. I per si no fos prou, en el jutjat s’han presentat, demandes de divorci i mocions de censura, però algú ha vist a algun Casado manant a Espanya?
Bonig serà cuinera, Roca el xef principal, fent paella marinera, posant a Dénia primera, amb coratge Dacosta a ensenyat el nostre paisatge habitual, no anem a Fitur en Grimalt, potser ell no confia en el futur, ací són més d´anar a Bergen, a menjar-se un salmó, encara que perguen el taxi a Bremen.
Un carrer tancat, a la vegada ple. Polèmica ha creat I el debat el manté. On estic? Mascletades no és poder fer, ni dispar de carcasses als carrers, però si l´olor a pólvora volen gaudir, a Dénia hauran de residir.

Ho veiem diàriament en els tele diaris, les seues filles s’han vacunat, i ha palau han tornat, per a explicar-li a sa majestat, que el seu pare no està ingressat. Però, i si li preguntem al seu pare emèrit quan tornarà a Espanya, ara que la corba ja està baixant, aquest ens respon: Corbes les que jo veig aquí que ni la meua dona m´estranya.
Potser tot és una pantomima, però és la realitat de la vida. Els ninots de les falles naixen, per al dia de San Josep cremar-se, inundant els carrers de Dénia, de sàtira i color, que fins i tot des de Kènia, s´escolten els seus tambors.

Antonio González López. Faller de la Falla Dte. Les Roques

LOS PREMIOS

GUANYADORS DEL “I CONCURS D´ENGALANAMENT FALLER A LA LLAR”, “I CONCURS DE DIBUIXA LA PLANTÁ” I EL “I CONCURS DE CRÍTICA FALLERA” PER A LES COMISSIONS FALLERES

Tal com vam anunciar fa uns dies, des de Junta Local Fallera, mitjançant la seua Delegació de Xarxes Social, Premsa i Mitjans de Comunicació, es va convocar el primer concurs “d´engalanament faller a la llar”, així com el primer concurs de “dibuixa la planta” i el primer concurs de “crítica fallera” per a la realització d´aquestes obres per part de les comissions falleres.
Doncs bé, el jurat qualificador per a valorar l´engalanament faller a la llar ha estat format per nostra Fallera Major de Dénia, senyoreta Safir Malonda, i la seua Cort d´Honor, senyoreta Ainhoa Gamero, Raquel Llobell i Elena Puig, totes elles han decidit que el primer i únic premi a atorgar a l´engalanament faller siga per a l´adreça: Carrer Gonzalo Ortolà, núm. 28, Ondara, realitzat per Carmen Ortíz Miñana de la Falla Diana amb un sopar o dinar per a dues persones.
De forma anàloga, el jurat qualificador per valorar els dibuixos de la plantá que s´han presentat al concurs ha estat format per nostra Fallera Major Infantil de Dénia, xiqueta Martina Gimeno, i la seua Cort d´Honor, xiqueta Alicia Guardiola, María Ots, Lucia Berruti, Alma Miralles, Yaiza Serrano i Cynthia Sendra, totes elles han decidit que el primer i únic premi a atorgar al millor dibuix de plantá per al xiquet: Isaac Sahuquillo Linares de la Falla Diana consistent en un brusó.
I per últim, el jurat qualificador per valorar la crítica fallera que participa en el concurs ha estat format per dos tècnics de la Regidoria de Festes, Noemí Amorós i Gabriel Mut, i la tècnic de protocol, María Victoria Sánchiz, els quals han decidit que el primer i únic premi a atorgar siga per a Antonio González López de la Falla Les Roques, amb una fotografia a triar pel guanyador imprès en llenç format DIN A4. Junta Local Fallera Dénia agraïx a tots els participants dels diferents concursos en aquestos dies on s´haurien celebrat les nostres festes josefines i esperem que en les pròximes edicions sigueu animant-vos a participar.