Seguint amb la línia de la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de donar a conéixer el nostre entorn natural amb diferents activitats d’educació ambiental, alumnat de diferents col·legis de la localitat han realitzat un itinerari didàctic per tal de conéixer la nostra vegetació. En concret, durant el mes de febrer els xiquets i xiquetes de 5é de Primària del Pou de la Muntanya i de 6é de Primària dels col·legi Maristes i Cervantes han realitzat estes eixides educatives.

Els escolars dels col·legis Maristes i Cervantes van realitzar un itinerari didàctic pel parc de les Bassetes. Entre altres coses, van aprendre a diferenciar la vegetació autòctona de l’exòtica; la importància d’utilitzar plantes i arbres originaris de la regió mediterrània –ja que són més resistents i econòmics- o la problemàtica que comporta utilitzar vegetació exòtica en els nostres jardins, consumint més aigua i recursos. A més a més, es van realitzar diferents jocs ecològics per a reforçar la necessitat d’un món més sostenible. Les eixides al parc es van complementar amb explicacions teòriques sobre l’observació i classificació d’arbres i arbusts de la zona.

Pel que fa al col·legi Pou de la Muntanya, des de la regidoria es va programar una plantació d’arbres on els xiquets van participar activament, ajudats pels treballadors del departament de Parcs i Jardins, els quals els van resoldre els diferents dubtes que tenien, i van poder apreciar la gran tasca que es realitza per part de la brigada. Com a reforç, també, s’han realitzat diferents jocs ecològics amb els alumnes.

Està previst que es realitzen més activitats d’aquest tipus amb altres col·legis durant els mesos pròxims.