La Policia Local para la plantà de la Falla París Pedrera de matinà per una queixa veïnal

15 de marzo de 2023
15 de marzo de 2023

Nit de decepció i indignació per al districte faller París Pedrera, que va haver de parar la plantà del seu monument a poques hores de colocar la peça central. A les 02.00 hores de la matinada del dimecres, la Policia Local de Dénia es va personar per interrompre els treballs, ja que un veí es va queixar del soroll que un transformador emetia.

Ninot de la Falla París Pedrera durant la plantà | Foto: Falla París Pedrera

Segons els càrrecs presents en aquest moment, l’artista i el seu equip podrien acabar la feïna en voltant dues hores, utilitzant la grua per muntar les últimes peçes del cos central del monument. A pesar de les insistències dels fallers als agents, la Policia els va informar que en cas de tornar a gastar la grua, es consideraria un delicte desacatament a l’autoritat i a una multa. En aquest moment, es va decidir parar la plantà i posposar els treballs fins al dia 16.

La fallera major, Alba Sánchez, compartia en les seues xarxes socials els fets i va mostrar la seua «decepció» per aquest fet. «Portem un any de feina i molt de sacrifici perquè arribe aquest moment», comenta la fallera. Sánchez demana comprensió i als veïns «que els deixen gaudir de la seua festa, tradició i cultura».

Plantà durant la matinada del dimecres a la plaça | Foto: Falla París Pedrera

Per part de les autoritats, encara no coneguem comentaris sobre aquestos fets ni sobre els permisos concedits als districtes sobre l’horari de plantà que els permet gastar maquinària pesada que puga ocasionar soroll i molèsties al veïnat.