La biblioteca pública municipal organitza activitats per a celebrar els 125 anys del tenor Cortis

26 de septiembre de 2016
26 de septiembre de 2016

En el marc de la celebració del 125 aniversari del naixement del tenor denier Antonio Cortis, la Biblioteca Pública Municipal de Dénia ha organitzat diverses activitats didàctiques per a difondre la figura de l’artista durant el curs escolar que acaba de començar.

D’una banda s’han reeditat uns quaderns didàctics, publicats per l’Ajuntament de Dénia fa 25 anys amb motiu del centenari del naixement de Cortis, perquè es treballen en les escoles, concretament, durant les classes de música. Els quaderns es divideixen en tres nivells: un primer, dirigit a l’alumnat de 1r i 2n de Primària; un altre per a 3r i 4t de Primària i un tercer per a treballar en 5é i 6é de Primària i 1r d’ESO.

Hui mateix s’han començat a repartir en els col·legis i instituts de Dénia, la Xara i Jesús Pobre prop de 4.500 exemplars.

La Biblioteca Pública Municipal ha organitzat també la campanya d’animació lectora La veu de l’òpera, al voltant del món de l’òpera i de la figura del tenor Cortis, dirigida a l’alumnat de 5é i 6é de Primària. La campanya es desenvoluparà del 17 d’octubre al 4 de novembre, en la Sala d’actes de la Casa de Cultura.

S’espera que hi participen vora 1.000 escolars. Globus Associació Cultural s’encarregarà de dur a terme l’activitat, en què per mitjà d’uns jocs de mímica els participants hauran de descobrir personatge, ciutats i altres elements que tenen a veure amb la vida de Cortis. Per últim, la Biblioteca ha col·laborat amb altres àrees de Cultura en el muntatge d’una exposició didàctica sobre la vida i obra del tenor Cortis que es podrà visitar del 13 d’octubre al 12 de novembre en la planta baixa de la Casa de Cultura.