La Biblioteca Pública de Dénia i la MACMA creen un cens d’autors literaris de la comarca

30 de noviembre de 2017
30 de noviembre de 2017
La Biblioteca Pública Municipal de Dénia i la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (Macma) han impulsat la creació d’un cens d’autors i autores de la Marina Alta “que servisca de document guia per a establir una millor xarxa d’informació entre el món de la literatura i els lectors i lectores del nostre territori”, en paraules de l’alcalde de Dénia i president de la Macma, Vicent Grimalt.
L’elaboració d’este cens és una proposta de la Biblioteca Pública de Dénia que la Macma va fer seua des del primer moment “per considerar-lo una eina fonamental per a vertebrar el nostre mapa literari”, segons ha afirmat el gerent de l’entitat, Jovi Lozano.
Amb motiu de la celebració del 20 aniversari, la Macma ha encetat nova imatge i nova web. La nova pàgina té com a part fonamental la Guia de Recursos de la Marina Alta, una base de recursos, encara en construcció, que pretén aglutinar tots els actius culturals que operen en la comarca –grups musicals, bandes, grups de teatre, actors, actrius i altres professionals del món de la cultura- i que, a partir d’ara, inclourà el cens d’escriptors i escriptores de la comarca.
Poden formar part d’este cens els escriptors i escriptores nascuts a la Marina Alta o amb vinculació a la comarca que tinguen publicada una obra de creació literària per una editorial, tant en valencià com en castellà. Aixó inclou també, tal i com ha explicat la responsable de la Biblioteca Pública de Dénia, Llúcia Signes, les traduccions i els estudis que hagen realitzat els autors.
Els interessats han d’emplenar una fitxa, adjuntant la seua fotografia, amb informació sobre dades biogràfiques, un breu resum personal i de la seua trajectòria literària, premis literaris obtinguts, obra publicada, enllaços amb ressenyes sobre l’autor i l’obra, entrevistes i antologia. Les fitxes s’enviaran per correu electrònic a la Biblioteca Pública de Dénia (biblioteca@ayto-denia.es) o la Macma (comunicacio@macma.org).
El regidor de Cultura de Dénia, Rafa Carrió, ha animat als autors de la comarca que encara no s’hagen incorporat a enviar les seues dades per a formar part d’este cens “que és molt important per a desenvolupar diferents propostes, com les sorgides de la comissió de treball sectorial de Lletres del Consell Municipal de Cultura”.
En un principi el cens inclourà als autors en actiu, tot i que la intenció és elaborar-ne un altre històric que incloga tots els escriptors de la Marina Alta i esdevinga un fons de consulta.