José Miguel Mulet y Juan Céspedes exaltadors de les Falleres Majors de 2020

30 de agosto de 2019
30 de agosto de 2019

Les falleres majors de Dénia 2020, Safir Malonda i Martina Gimeno, ja coneixen els noms dels encarregats de realitzar les seues exaltacions en les seues respectives presentacions, el divendres 20 i el diumenge 22 de setembre, respectivament.

José Miguel Mulet Salort, mantenidor de la fallera major de Dénia

El mantenidor de Safir Malonda, fallera major de Dénia, serà el denier José Miguel Mulet, llicenciat en química i doctor en bioquímica i biologia molecular per la Universitat de València.

Mulet és actualment professor de biotecnologia a la Universitat Politècnica de València (UPV) i dirigeix ​​una línia d’investigació a l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes, centre mixt del CSIC i la UPV.

És autor del llibre «Comer sin miedo» del que s’han venut més de 20.000 exemplars i s’ha publicat en diversos països, de «Medicina sin Engaños», «La Ciència a la Sombra» i «Transgénicos son miedo». També és autor del bloc «Tomates con genes» (jmmulet.naukas.com). Escriu la secció «Ciencia sin Ficción» a «El País Semanal».

Conferenciant habitual sobre temes relacionats amb l’alimentació o la biotecnologia i el seu compte de twitter és una de les més seguides d’un científic en actiu de parla hispana (@jmmulet).

Juan Céspedes Garrido exaltarà a Martina Gimeno

L’exaltació de la fallera major infantil de Dénia, Martina Gimeno, serà a càrrec del faller Juan Céspedes Garrido. És Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de València i actualment és professor de català / valencià i espanyol per a estrangers en una acadèmia a València de la qual a més és el coordinador.

Céspedes començar el seu camí en les falles de Dénia en l’exercici 2003/2004 en la falla Saladar. En l’exercici 2007/2008 va entrar a formar part de la falla Diana, a la qual actualment pertany. Entre 2011 i 2015 va ser delegat de protocol i xarxes socials de la Junta Local Fallera de Dénia.

La seva vida fallera s’amplia en 2017, quan s’apunta també a la falla Arxiduc Carles – Music Gomis de València. A la capital valenciana ha participat en el Concurs de Teatre en Llengua Valenciana (Teatre Faller), on al 2017 va aconseguir el saragüell a Millor Actor Secundari de Categoria Principal. En els anys 2018 i 2019 ha presentat la Gala de la Cultura de Junta Central Fallera.

Juan Céspedes ha participat en diferents llibrets de falla, així com l’en guió i crítica de les dues falles a les que pertany.