IES Número 3 comença el programa Tutoría Entre Iguals

26 de septiembre de 2016
26 de septiembre de 2016

El dijous passat a l’aula d’usos múltiples de l’ IES Número 3 Dénia el director, en José F. Jensen, i la coordinadora del programa TEI, Marta Forrat, distingiren amb l’entrega de carnets els alumnes de 3r ESO que seran tutors TEI aquest curs. Així comença al nostre institut la Tutoria Entre Iguals, un programa molt innovador en prevenció de violència i assetjament escolar.

El TEI a l’ IES Núm.3 començà a finals del curs passat amb el curs de formació que realitzà tot el claustre de professors amb les lliçons magistrals d’Alberto Andrés, formador del programa creat pel psicòleg Andrés González Bellido.

El PROGRAMA TEI, del que és autor Andrés González Bellido, inicia el seu desenvolupament en el 2002 i el procés d’implementació en centres educatius de primària i secundària en el 2003.

És un programa de convivència institucional que implica a tota la comunitat educativa, s’orienta a millorar la integració escolar i treballar per una escola inclusiva i no violenta, fomentant que les relacions entre iguals siguin més satisfactòries, dirigit a la millora o modificació del clima i la cultura del centre respecte a la convivència, conflicte i violència (física, emocional o psicològica)

Es basa en la tutorización emocional entre iguals on el respecte, l’empatia i el compromís són els pilars bàsics del seu desenvolupament als centres educatius:

En secundària: Els alumnes de 3º són tutors emocionals dels de 1º.
Els centres que apliquen el programa estan integrats a la XARXA DE CENTRES TEI TOLERÀNCIA ZERO, comparteixen i desenvolupen iniciatives, materials i bones pràctiques en la prevenció de la violència i l’assetjament escolar.

Hi ha tres equips de treball, recerca i avaluació que tenen com a objectiu el desenvolupament i la innovació del PROGRAMA TEI, situats en l’HISSI de la Universitat de Barcelona i la Universitat de Santiago de Compostel·la, així com l’Equip d’avaluació i desenvolupament de la Universitat d’Alacant.