Falla Baix la Mar: Juny sense parar

3 de julio de 2024
3 de julio de 2024

El mes de juny a Baix La Mar ha estat del més complet. A principis de mes, el dissabte 1 de juny, la xicalla marinera va gaudir d’un festival de colors, la festa Holi, en la que no va faltar un bon berenar, música, jocs i una divertidíssima batalla colorida. El cap de setmana següent, el 8 de juny, la comissió es va traslladar fins L’Androna per celebrar l’acte de nomenament de les Falleres Majors de Baix La Mar, un moment molt especial i emotiu que quedarà per sempre gravat als seus cors.

I com a Baix La Mar no descansem, el dissabte 15 de juny vam dur a terme el primer torneig de pàdel a Pàdel Soul Indoor Dénia, on vam gaudir d’una jornada d’esport molt entretinguda i plena d’emoció, bon ambient, i dues finals molt apassionants, la del torneig “Comboi”, guanyat per Maria i Hugo, i la del torneig “Avançat”, guanyat per Christian i Miguel Ángel. Les Fogueres d’Alacant també van comptar amb la presència dels càrrecs de Baix La Mar, qui no van voler faltar un any més a l’ofrena de flors junt amb la foguera germana Carrer Sant Vicent, i com sempre, va ser tot un plaer.

Com no, el mes de juny és també el mes de l’orgull LGTBI+, i a Baix La Mar mantenim un compromís ferm amb la igualtat i la diversitat, per això el 27 de juny va tenir lloc la xarrada “Som Orgull” per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. Va ser una xarrada molt interessant i especial en la que la fallera Neus va presentar la nova associació LGTBI+ de la Marina Alta “Trenca L’Armari”. Seguidament, les falleres Astrid i Cristina van donar a conèixer els resultats de l’enquesta realitzada per la delegació d’igualtat i diversitat, “Com de respectuoses són les falles amb el col·lectiu LGTBI+?”, els quals van donar lloc a un debat amb el públic. A més, el divendres 28, Anna i membres de la comissió van acudir a l’acte institucional de lectura del manifest reivindicatiu pel dia de l’Orgull a Dénia i l’espectacle “Show Drag”.

I per descomptat, el mes de juny ha estat també protagonitzat per les tasques de la carrossa a la Nau 11, i és que estem a pocs dies d’uns dels moments més especials de l’any faller, la desfilada de carrosses, i a Baix La Mar estem acabant d’enllestir tot per treure al carrer una magnífica creació de Miguel Ivars i Sergio García, que de segur no deixarà indiferent a ningú. És per això que els divendres de tot el mes hem gaudit dels tradicionals sopars a la carrossa amb bona companyia, envoltats de cucurutxo, boleta, cúrling, i molt més. Si no us ho voleu perdre, us esperem a totes i tots el proper dissabte 13 de juliol al Carrer Marqués de Campo. Ara sí, benvingut juliol, la comissió marinera t’espera amb moltes ganes!