Els premis escolars Baldiri Reixac reconeixen el treball de Pou de la Muntanya amb la gastronomia de la Marina Alta

1 de junio de 2017
1 de junio de 2017

La feina ben feta no té fronteres. Bressolat des del cor de la Marina, el projecte «Abecedari Gastronòmic», realitzat per alumnat de 3r de Primària del col·legi Pou de la Muntanya, de Dénia, ha estat guardonat amb un dels prestigiosos Premis Baldiri Reixac 2017. Aquests premis, atorgats per la Fundació Carulla, reconeixen aquells treballs en la nostra llengua que destaquen especialment per la seua creativitat i per ser compromesos amb l’entorn o per l’ús de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

I és que, el premi és fruit de moltes setmanes de treball a l’aula, amb l’acompanyament docent de les mestres Belén Pavia i Tere Llorens, que han estimulat un treball de recerca i treball cooperatiu, tant a classe com a casa amb ajuda de les famílies, i amb un fort arrelament a la nostra gastronomia de proximitat, la que ha fet a Dénia  Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO. S’ha treballat, doncs, de forma globalitzada, per aprendre un poc més dels productes que fan gran la nostra cuina però, al mateix temps, escriure millor, augmentar el vocabulari, millorar el coneixement de l’entorn i, tot això, afavorint la convivència d’un grup de xiquets i xiquetes ben motivats per a l’aprenentatge.

El resultat d’aquesta combinació d’ingredients es va materialitzat en un original vídeo musical, un divertit rap protagonitzat pels alumnes, el qual té el valor afegit d’haver comptat amb la col·laboració de moltes persones i entitats, com ara la productora Sol de Invierno, que va ensenyar a l’alumnat els secrets per aconseguir una bona producció àudiovisual; també l’alcalde de Dénia, les netejadores del col·legi o el cantant Dani Miquel, entre moltes altres persones, que al final del vídeo ens desitgen a tots «Bon profit». Un treball que ja va ser mereixedor dels darrers premis Sambori MICE gràcies al suport popular de totes les persones que el van visionar, i que s’inclou dins el projecte europeu Erasmus+ #TastingSchools que desenvolupa el col·legi denier.

El lliurament dels Premis es va realitzar el passat diumenge a l’Espluga de Francolí (a la comarca tarragonina de la Conca de Barberà), en una autèntica festa escolar on, a banda dels premis, alumnes, mestres i famílies van poder compartir l’enriquidora experiència de pertànyer a escoles amb mestres i alumnes que fan de la creativitat i el dinamisme un estímul per a l’aprenentatge.