El PSOE de Dénia niega que su grupo,como afirma la oposición,gobierne como un rodillo

31 de diciembre de 2020
31 de diciembre de 2020

El grupo municipal del PSPV PSOE niega y contesta a la oposición que gobierne bajo un rodillo y lo justifica apoyándose en que ha aprobado un 70% de las cuestiones que ha llevado a pleno aquella.

Lo ha hecho en un extenso balance:

2020
Grup municipal del PSPV-PSOE
Hui acomiadem, per fi, un dels anys més complicats de les últimes dècades. Un any, el 2020, marcat per la crisi de la COVID-19, que ens va sorprendre mentre encara intentàvem solventar els efectes devastadors de les tempestes derivades d’una altra crisi, la climàtica, llargament anunciada però molt poc considerada fins al moment.
Estos mesos, la dinàmica de treball ha canviat; en hem vist obligats a adaptar-nos dia a dia a les situacions més inesperades, a una manera de funcionar imprevisible, des de casa, amb mesures de seguretat extremes, fent el cor fort per a continuar endavant malgrat les baixes i les notícies tristes i desesperançadores que ens han acompanyat enguany. Però crec que podem dir que el govern de Dénia ha sabut estar-hi a l’altura i gestionar les polítiques públiques locals d’una manera mai vista a la ciutat.
Som conscients que vivim un moment històric i que, més que mai, el mandat rebut de la ciutadania en 2019 -amb una majoria de 12 dels 21 regidors i regidores de la Corporació municipal- calia exercir-lo amb la màxima responsabilitat i dedicació, la mateixa amb què els veïns i veïnes de Dénia han fet front a esta situació.
I el resultat és que, a pesar de les dificultats, l’equip de govern ha aconseguit que la ciutat no es paralitzara i que el desenvolupament d’una Dénia més sostenible, habitable i a mida de les persones continue el seu camí mentre superem la pandèmia.
Podem resumir en 6 punts les fites més importants:
1. Un programa de govern que ha continuat la seua marxa. Malgrat la pandèmia i uns altres fets, el full de ruta que vam iniciar en 2015 en ha marcat el camí quan semblava quai impossible seguir-lo. La recuperació d’espais públics, més polítiques socials, l’augment de la participació, la transparència i el bon govern, en són els pilars bàsics. Tots els partits afirmen que volen convertir Dénia en una ciutat moderna, però és el nostre govern és el que ha executat la major transformació de la ciutat en les últimes dècades. Tranformació que continua en procés: en unes setmanes finalitzaran les obres de reurbanització del carrer Major, carrer del Pare Pere i plaça de Valgamedios; durant el 2021 esperem iniciar la remodelació de la Glorieta i els carrer del Cop i de Ramón i Cajal, entre altres exemples.
Entenem que este avanç imparable en l’execució dels projectes compromesos amb la ciutadania suposa per a la resta partits representats al consistori un entrebanc a les seues aspiracions de futur. Però el govern del PSPV-PSOE si d’alguna cosa pensem que pot presumir amb tranquil·litat és de ser un àgil i bon gestor, dels pressupostos, les subvencions, la licitació d’obres…
Un mal govern significaria una oportunitat per a ells en properes cites electorals. Però nosaltres vam prometre un bon govern a la ciutadania.
2. Des de juny de 2019, l’oposició només repeteix com a mantra en les seues crítiques que som ‘totalitaris’ i apliquem el ‘rodillo’. Les mentires, amb fets cauen:
– Durant el 2020 s’han aprovat un 70% dels acords del plenari per unanimitat de tots els grups.
– S’han aprovat mocions conjuntes de tots els partits i unes altres que ha presentat el PSPV-PSOE de la mà dels grups de l’oposició.
– Regidors de grups de l’oposició tenen delegacions especials (clavegueram, benestar animal) i treballen colze amb colze amb el govern.
Per tant, no es sosté l’acusació de totalitarisme, tan manida. Potser en fan ús només per a dissimular que no poden seguir el ritme de treball i compromís que té el govern socialista amb la ciutadania; i que no són una alternativa al govern actual.
3. La nostra prioritat és molt clara: primer, les persones. I eixa és l’aposta que va fer també la ciutadania de Dénia en concedir-nos la majoria absoluta.
El procés de peatonalització i recuperació d’espais públics, com en el cas del carrer del Marqués de Campo, no té marxa enrere i per diversos motius:
– De moment, encara ens trobem en una situació d’emergència sanitària i cal assegurar les distàncies socials en el carrer més transitat de la ciutat. El tancament ha possibilitat que el sector de l’hosteleria hi puga treballar i reobrir terrasses després del confinament.
– Les més de 3.000 places d’aparcament gratuït que té Dénia, al voltant d’un centre accessible a un màxim de 10 minuts a peu des de qualsevol pàrquing públic, permeten que el tancament de Marqués de Campo, o altres carrers com la Mar o Diana, siga una realitat que agraïm i podem gaudir, seguint a més l’exemple de grans ciutats europees amb un volum de cotxes indubtablement major que el de Dénia.
– Continuar apostant per una ciutat plena de fum, intransitable per al vianant i escasa d’espais passejables, és continuar ancorat en el passat.
4. La crítica fàcil dels sous dels càrrecs electes. Un altre mantra de l’oposició per a tapar el poc treball realitzat i la nul·la alternativa de govern. Sí, els sous es van pujar, fa un any ja, però:
– Continuen estant per baix dels paràmetres recomanats per la Federació de Municipis i Províncies.
– I es van pujar els sous de totes i tots els regidors, en el govern i en l’oposició, una dada que mai esmenten. Com tampoc esmenten que cap ni un dels edils de l‘oposició ha renunciat a l’increment de diners derivat d’eixa actualització de sous, que perceben des de fa 18 mesos.
5. L’emergència climàtica i la pandèmia. Les dos crisis que han marcat el dia a dia de regidories que han hagut d’adaptar-se a correcuita a les noves realitats, com és el cas del departament de Platges, que va gestionar en un temps rècord la reparació de la zona costera després de la DANA i l’organització d’unes platges en temps de COVID. O la Regidoria de Festes, que ha reinventat el Nadal davant les dades de la pandèmia que ens han impedit celebrar-ho com era habitual.
6. La gestió de la pandèmia: al front des del primer dia per a preveure els efectes i preparar solucions. Ajudes socials concedides per urgència i incrementades al minut si ha fet falta; polítiques d’ocupació per a posar a l’abast de les persones a l’atur algunes possibilitats en temps tan durs; campanyes de promoció del comerç de proximitat; l’adaptació de la ciutat per a fer possible la tornada immediata a certa normalitat; la comissió de seguiment de la COVID-19, amb la participació de tots els grups polítics…
Han sigut 12 mesos difícils, molt durs. Però no ha sigut un any perdut. Al 2021, per tant, el mirem amb esperança i amb el camí ben clar.