D’hostalers, pàrquings i responsabilitat política

1 de abril de 2016
1 de abril de 2016

Comunicat de Comprommìs:83285450
A veure si ens ha quedat clar. Durant els anys del govern del PP els empresaris i hostalers van tindre les seues llicències d’obra, d’obertura i d’activitat “bastant més ràpid”. Quina mesura de temps objectiva és “bastant més ràpid”?

La senyora Mut també sosté que abans, amb el PP, quan un hostaler o empresari cometia “errors” a l’hora de complir l’ordenança, es feia els ulls grossos perquè “són humans”. Senyora Mut, parle amb més d’un comerciant o un hostaler i veurà com sí se’ls avisa.

També pareix proposar que per a merèixer el títol de Ciutat Creativa de la Gastronomia hem de tindre els carrers amb taules i cadires més enllà del que permet l’ordenança per “acollir bé a la gent”. Per cert, el títol és internacional, no europeu. Aprofitem a recordar-li a la senyora Mut que tant com s’ha de fer sentir còmode a l’hostaler o al comensal d’un restaurant, s’ha de fer sentir a gust als visitants i veïns que passegen pels carrers per a vianants. I això, sols és possible amb un equilibri, amb una norma, i amb el seu compliment.

I contestant a la pregunta que ens feia si en l’equip de govern hi ha autònoms u hostalers, li diem que sí. I en Compromís també. Hi ha autònoms. Hi ha hostalers. Hi ha comerciants. Hi ha treballadors… És que ells no han de complir amb les normes de la mateixa manera que els que no tenen res a veure amb el govern? No sé vostés, però nosaltres no creiem en un règim polític corrupte, comissionista i clientelar que aplica la llei amb qui li interessa.

Per altra banda també ens agradaria tenir clar quina és la vostra postura i quin és el vostre interès sobre el pàrquing de davant de l’estació de tren. Durant les dues darreres legislatures heu estat treballant en un pla general que en cap moment va mostrar una intenció de canvi de classificació del terreny. Durant anys heu estat prometent una zona verda al centre de Dénia, sense cap resultat. I ara, de sobte, quan l’equip de govern proposa una zona verda, en una zona qualificada com a tal, vos oposeu. I ens pregunteu, que quins són els nostres interessos i amb quin consens hem pres eixa decisió. Amb dues dècades de consens en el que s’ha mantingut eixe solar com a verd (al paper) i com a blau (a terra). El nostre interès és complir la llei i dotar a la ciutadania de més zones verdes, i sí, busquem alternatives per a zones d’aparcament, per cert, gratuïtes. I el vostre, quin és?

Compromís s’ha dedicat estos mesos a treballar de valent. Seguim un full de ruta i treballem en positiu, evitant enfrontaments gratuïts amb l’oposició. Però també exigim un poc de coherència i menys manipulació. Vosaltres afirmeu que Compromís “no està ni se l’espera”. Compromís el què està és esperant a que digueu alguna cosa amb trellat.

Seria d’agrair que la tasca de l’oposició a l’Ajuntament encapçalada pel PP fóra un poquet més constructiva i veraç. I ja que el PP es preocupa tant pel sector hostaler del poble, el poble també està esperant explicacions respecte a què va passar amb el Bar Mediterráneo. I, per què no, també un poc de responsabilitat política.

Compromís és un partit obert, que escolta a la ciutadania i que treballa dia a dia per millorar Dénia.