«Descobreix els paisatges de Dénia» suma 250 participantes

21 de septiembre de 2016
21 de septiembre de 2016

La campanya d’eixides de la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic “Descobreix els paisatges de Dénia” durant l’estiu va convocar a un total de 250 persones en les 14 rutes realitzades.

Del 20 de juliol fins al 12 d’agost es van fer eixides variades i atractives per als nostres veïns i visitants, adaptades a l’estiu, visitant diferents paisatges i racons del nostre terme i pobles veïns.

Les dunes en regeneració a la platja del Raset, el paisatge agrícola de secà i regadiu, el Montgó i la Cova de l’Aigua, costa rocosa, i visita a una xiloteca, el bosc després l’incendi, ribera del riu Alberca, les estrelles i constel·lacions, jardí mediterrani de l’Albarda, arbres monumentals i arquitectura rural són alguns dels llocs visitats o contemplats a les rutes organitzades en grups d’entre 10 i 35 persones.

Les caminades, programades a última hora de la vesprada o per la nit, transcorrien per camins agrícoles poc transitats, o vials no motoritzats com la Via Verda, la senda del riu Alberca, el camí Colònia, passarel·la de fusta de la platja, el passeig de les Rotes, sendes al Montgó, etcètera.

Com a novetat es va fer una ruta per la Marjal de Pego-Oliva, visitant el riu Bullent, el mirador de la Muntanyeta Verda i la Font Salada.

També enguany, el fullet de les rutes realitzades incloïa un mapa de la ruta Dénia-Gandia per les Vies Verdes i la Marjal, per tal de potenciar i donar a conèixer els atractius ambientals d’aquesta ruta, que transcorre en gran part per vials no motoritzats.

La Regidoria de Medi Ambient agraeix la col·laboració en el programa a l’Associació Astronòmica Marina Alta, que va dur a terme una observació nocturna d’estrelles i lluna, l’oficina del Parc Natural de la Marjal, per l’assessorament en aquesta ruta, FUNDEM, entitat gestora del Jardí de l’Albarda, Manuel Soler, propietari de la Xiloteca de Dénia i a l’associació APAC, per la visita explicativa al refugi de cavalls.