La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia ha instal·lat un senyal indicatiu del meridià de Greenwich al seu pas pel terme municipal. La iniciativa la va arreplegar el Consell Municipal de Cultura de Dénia a instàncies de la Comissió de Ciència i Tecnologia, que és la que va fer la proposta de senyalització. Esta proposta respon també a les inquietuds de l’Associació Astronòmica Marina Alta, que al remat ha sigut qui ha col·laborat amb la Regidoria de Cultura pel que fa als aspectes tècnics i científics del projecte.
 
El meridià de Greenwich és una línia imaginària que uneix els pols nord i sud de la Terra. Passa per huit països: Regne Unit, França, Espanya, Algèria, Mali, Burkina Faso, Togo i Ghana. Divideix el planeta en dos semiesferes de 180º cada una i és la referència per a establir els distints fusos horaris.
 
Conegut com a meridià zero, és el meridià d’origen a partir del qual es pren mesura de les longituds i rep aquest nom perquè passa per l’Observatori Reial de Greenwich, municipi de Londres. Fou adoptat l’any 1884 en una conferència celebrada a Washington D.C. en la qual participaren 25 països. Abans de l’acord, a cada país s’utilitzaven diversos meridians com a referència, la qual cosa generava complicacions en la navegació i en el comerç internacional.
La zona del terme municipal per la qual passa el meridià és a les Deveses. En la carretera de les Marines-Racons a Dénia, en el punt quilomètric 9.800, s’ha col·locat un panell informatiu de 2×1,5 metres imprés a dos cares en què s’especifica: el nom del meridià, la latitud i longitud del lloc i una bola del món amb la línia que marca el meridià zero en el continent europeu, on s’indiquen els punts de Dénia i Greenwich.
Amb aquesta iniciativa Dénia s’uneix al conjunt de pobles i ciutats que ja tenen senyalització del meridià al llarg de la geografia espanyola, com ara Osca, Terol, Saragossa i Castelló. Pel que fa a Alacant i més concretament a la Marina Alta, ja n’hi ha alguns municipis que tenen el seu senyal, com és el cas de la Llosa de Camatxo i el Verger.