El recinte del Bosc de Diana acull des del més d’abril passat un curs d’Agricultura Ecològica organitzat per la Regidoria de Medi Ambient, amb la direcció tècnica de la Sembra Xarxa agroecològica. Gràcies a este curs, s’ha recuperat parcialment el recinte del Bosc de Diana, habilitant com a espai d’horta terrenys no productius, plens d’herbes.

El curs, amb un format teòrico-pràctic, se celebra tots els dissabtes de 9 a 13 hores, i es treballa des de la primera sessió amb l’hort com a protagonista. Així, cada participant compta amb la seua pròpia parcel·la en la qual aplicar els coneixements teòrics immediatament, com ha estat el cas de les sessions introductòries sobre ferramentes; matèria orgànica en l’agricultura ecològica; tècniques de cultiu; aigua i reg; o control biològic i poda, entre altres.

Durant les pròximes sessions, està previst que es tracten temes com la selecció i millora de llavors; disseny de l’hort ecològic; l’agricultura de precisió; aplicacions tecnològiques i la certificació i la comercialització del producte. En el curs es proporciona, a més del material teòric de consulta, l’horta, l’aigua, la matèria orgànica, el planter, les llavors i els productes fitosanitaris necessaris.

Amb un percentatge de participació del 60% d’homes i el 40% de dones, els participants són de diverses edats i perfils, amb interés per l’agricultura ecològica de forma professional i per afició. Arribats a la meitat del curs, s’ha fet una primera valoració general per part dels participants a través d’un primer qüestionari, on el cent per cent ha respost que li està resultant útil. En este sentit, destaquen, sobretot, l’interés i la qualitat de les presentacions, així com l’aplicació pràctica immediata i el treball en equip.

Està previst que al proper mes d’octubre comence una segona edició del Curs d’Agricultura a la finca del Bosc de Diana, adaptant els continguts al cultiu de la temporada de tardor-hivern.
20160720_Curs_agricultura_ecologica_03