Compromís renova la seua executiva local amb Agustí Espí al capdavant “d’un equip jove, plural i de futur”

25 de agosto de 2020
25 de agosto de 2020

Compromís per Dénia va celebrar ahir el seu congrés local per a triar a la nova Comissió Executiva de Compromís. La candidatura d’Agustí Espí va comptar amb el recolzament unànime dels militants i adherits.

L’anterior secretari local, Vicent Català, va realitzar un informe polític, social i econòmic dels darrers anys al capdavant de l’executiva eixint, i va destacar que “la il·lusió i les ganes d’un grup de persones del col·lectiu ha motivat este relleu necessari, que en tot moment ha sigut en un context d’unitat i consens”. Català va oferir el total suport al nou equip, el qual va definir com “jove, plural i de futur”.

Després de la votació, el nou secretari local va agrair, en primer lloc, el suport del col·lectiu, el de Vicent Català, i el de la resta de càrrecs i militants històrics,  en esta transició que busca “posicionar-nos com a formació política jove de referència”, així com “reforçar l’estructura interna, modernitzant els processos i les relacions”. En aquest sentit, Espí va anomenar a la nova executiva com “Compromís per Dénia 2.0”, en referència a la intenció de digitalitzar i augmentar la política comunicativa interna i externa del partit amb noves accions i ferramentes, actuals i accessibles, que afavorisquen la participació.

El nou portaveu de la coalició va presentar a la resta de l’equip com una combinació entre joventut i experiència, al·ludint per un costat a la continuïtat d’algunes persones, com Antonio Cuartero (històric militant, exregidor i exsecretari local), Eva Ronda (regidora a l’Ajuntament), o Maria Romany (secretària del grup municipal); persones amb una activa participació i amb presència comarcal, com Maria José Garcia (candidata al Congrés en les darreres eleccions estatals), Sergi Alemany (actual secretari comarcal de Joves del Bloc) o Malena Cremades, vinculada al moviment feminista; i també recents incorporacions com Marc Candel i Berna Contreras.

Entre els objectius de la nova directiva, va incidir sobretot en la necessitat de mobilitzar a la joventut d’esquerres i valencianista de la localitat “per a treballar de forma transformadora, amb mires cap a un futur sostenible de la societat, el medi ambient i l’economia”. A més a més, va apuntar a la necessitat d’augmentar les relacions amb altres associacions, dinamitzar els esdeveniments i activitats i “treballar més com una associació propera a la ciutadania, que com un partit; sent un instrument per a la gent de a peu, i un lligam entre el col·lectiu, la ciutadania, els regidors i la comarca”.

Espí va concloure afegint que “treballarem amb il·lusió i esforç per tots i totes aquells que estan, pels que estaran i també pels que ja no estan; sempre tenint present a totes les persones que han treballat, històrica i desinteressadament, pel nostre col·lectiu, pel valencianisme, i per una Dénia millor”.

Càrrecs de la nova Comissió Executiva de Compromís per Dénia

–      Portaveu, secretari local: AGUSTÍ ESPÍ

–      Co-portaveu i secretària d’organització: MARIA JOSÉ GARCIA

–      Secretari de finances: TONI CUARTERO

–      Secretària de política municipal: EVA RONDA

–      Secretària comunicació: MARIA ROMANY

–      Secretari de Joventut: SERGI ALEMANY

–      Secretari d’acció electoral i implantació: MARC CANDEL

–      Secretari de sectorials: BERNA CONTRERAS

–      Secretària DAC (Dones amb Compromís): MALENA CREMADES