Compromís es presenta com la garantia del canvi “imparable” en les eleccions del 28A

29 de marzo de 2019
29 de marzo de 2019

Compromís ha presentat aquest divendres a Dénia la candidatura “Imparables” a les Corts Valencianes i a la candidatura al Congrés dels Diputats, per la província d’Alacant. En la roda de premsa celebrada al Castell, han estat presents nombrosos representants polítics de la Marina Alta acompanyant a Ignasi Candela i a Maria José García, número 1 i 2 al Congrés per Alacant, i a Aitana Mas i Josep Nadal, número 1 i 3 a les Corts per la província.

La coalició ha presentat el lema amb el qual es postula en els comicis del 28A, que defineix el canvi en les polítiques dutes a terme des de 2015, així com la voluntat de continuar consolidant i liderant eixe canvi. “Un canvi imparable”, així ho ha expressat també Rafa Carrió candidat a l’Alcaldia per Dénia, recordant que “va ser precisament en aquest emblemàtic espai on vam segellar l’acord de govern i es va donar inici a la política imparable i transformadora a Dénia”.

Ignasi Candela ha destacat que el 28A l’electorat haurà de decidir entre dos camins “la involució democràtica i la retallada de drets, o triar el camí de la regeneració democràtica a l’estil del Botànic”. La decisió és portar a Madrid les mateixes polítiques que s’han fet amb el Govern del Botànic “per a acabar amb la marginació política i econòmica que patim des de fa dècades i continuar imparables rescatant persones”. En aquest sentit ha afirmat que “som la peça fonamental perquè hi haja un govern consolidat i potent davant de l’ona reaccionària de l’extrema dreta”, i més concret fent menció al vot a Compromís com el vot útil: “si nosaltres no parlem dels valencians, ningú ho fa, perquè ja hem vist moltes vegades com als diputats d’ací se’ls obliden les necessitats dels valencians i valencians quan viatgen en l’AVE cap a Madrid”.

Per la seua part, María José García, número 2 al Congrés per Alacant i també número 6 en les llistes locals de Compromís per Dénia, ha declarat que vol ser la veu de la Marina Alta “per a què les necessitats i mancances de la comarca ressonen amb força en el Congrés”. Necessitats com l’alliberament de l’AP-7, o el Tren Dénia-Oliva-Gandia, entre les que ha recordat.

En l’àmbit autonòmic, Aitana Mes ha incidit en què “el canvi només serà imparable si és Compromís qui ho lidera”, perquè “hem governat amb valentia passant d’una època de vergonyes a una d’honestedat; a una de retallades a la de rescatar persones; i la dels pelotazos urbanístics a la d’una economia sostenible i productiva”. També ha esmenat diversos assoliments en matèria de LGTB, ampliació de drets socials, lluita contra la corrupció, i en definitiva ha subratllat que “hem construït polítiques justes, dignes i imparables des dels fonaments de l’administració per a què arrelen i no canvien”.

Per a acabar, Josep Nadal ha assegurat que “Compromís està preparat per a guanyar”. I és que segons ha afirmat, “el canvi ha sigut visible i hem estat al costat de la gent, ferms demandant el Tren de la Costa, la gratuïtat de la sanitat pública a la Marina o l’alliberament de l’AP-7, així com presentant esmenes en tots els pressupostos generals i exigint un tracte just”. Ha fet referència així a la reivindicació constant de Compromís i al fet que la possible coalició d’un govern progressista haurà d’atendre aquestes necessitats.