Com és tradició, Compromís per Dénia vol celebrar el 9 d’Octubre, Dia Nacional dels valencians i valencianes amb un acte polític propi a la plaça Jaume I. La cita tindrà lloc a les 11 hores, i com tots els anys, es reivindicarà el valencianisme amb parlaments i ofrena de flors a l’estàtua de Jaume I, al so de la Muixeranga amb dolçaina i tabalet.

Enguany, els encarregats de realitzar els parlaments seran Agustí S. Espí, membre del col·lectiu local, i María José García, que repetirà com a candidata al Congrés per la circumscripció d’Alacant. García ocuparà la segona posició de la llista de Compromís que, per a aquestes eleccions del 10 de novembre, concorre com a “Més Compromís” en aliança amb Més País.

Aquesta aprofitarà l’acte per a reivindicar els valors progressistes, feministes, ecologistes i, sobretot, valencianistes de la coalició, així com la importància d’anar a votar el 10N a l’única força política valenciana que s’ha encarregat de reivindicar al Congrés justícia i dignitat per al nostre territori, defensant temes tan importants com la reforma del sistema de finançament autonòmic o la regularització del deute històric valencià. Per la seua banda, Espí se centrarà en un àmbit més local.

El col·lectiu local convida a la ciutadania a participar en aquest esdeveniment que commemora la nostra fundació com a poble i reivindica la nostra tradició històrica, cultural i política.