El cantautor Pau Alabajos actuarà en la setena edició de la Festa Estellés a Dénia

12 de septiembre de 2016
12 de septiembre de 2016

Com cada any al setembre, Compromís per Dénia organitza el seu particular homenatge a Vicent Andrés Estellés, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. El carrer que porta el nom del poeta de Burjassot acollirà la setena edició de la Festa Estellés, el divendres 16 de setembre, a partir de les 20 hores. La tradicional lectura de poemes es complementarà enguany amb l’actuació del cantautor Pau Alabajos.

La festa consistirà en un sopar de cabasset, en un ambienta familiar i festiu, amb personalitats del món de l’esport, la cultura i la festa de la comarca. Durant el sopar, que cadascú es portarà de casa (l’organització s’encarrega de la picaeta i la beguda), se celebrarà el recital de poesia en el qual es llegiran una vintena de poemes d’Estellés a càrrec dels participants voluntaris.

El punt musical d’aquesta edició ho posarà Pau Alabajos (Torrent, 1982), cantautor en actiu des del 2003 i amb set treballs discogràfics en el mercat, entre ells, un llibre-disc dedicat a Estellés: Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés. Recentment, ha publicat L’amor i la ferocitat, un disc gravat als Estats Units. Alabajos ha interpretat les seues cançons en territori nacional i internacional i ha obtingut diferents reconeixements i premis. És, a més de músic, portaveu i regidor de Compromís a Torrent, i ostenta el càrrec de secretari del Col•lectiu Ovidi Montllor (COM).

Segons Vicent Català, portaveu de Compromís per Dénia, “és un orgull comptar amb l’actuació d’Alabajos en l’homenatge a Estellés, una cita en la qual reforcem i reivindiquem allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua i el nostre país”. Català convida a tots els veïns i veïnes a sumar-se a la revetlla que espera repetir l’èxit de participació de passades edicions.

Aquesta festa està inspirada en el “Burns Supper”, una celebració escocesa que commemora el naixement del poeta Robert Burns. Des de fa molts anys, nombroses són les poblacions valencianes que celebren l’efemèride del naixement d’Estellés (4 de setembre) amb l’objectiu de retre-li homenatge i difondre la cultura pròpia.