«Cançons de la Mar» sonará en concierto el próximo 26 en la iglesia del puerto de Xàbia

22 de agosto de 2016
22 de agosto de 2016

El grup Polifònic Ars Nova oferirà el tradicional concert d’estiu el proper dia 26
d’agost a les 21:30 a l’Església del Port.

El concert, que porta el nom de Cançons de la Mar, és un programa pensat amb
la il·lusió de commoure amb aquelles melodies vinculades a la mar. Melodies fresques
algunes, nostàlgiques altres que no deixaran cap ànima indiferent. Cal esmentar també
que estrenarem a Xàbia l’obra Havanera del Camí composada expressament per a la
ciutat.

Aquest concert servirà també per presentar públicament a la nova directora de la
agrupació, la soprano valenciana Teresa Albero, en el que serà el primer concert de la
nova etapa de l’Ars Nova.

imagen1992p
Grup Polifònic Ars Nova de Xàbia

Aquest grup fou creat a l’octubre de 1993, amb la iniciativa dels seus components, per a interpretar música coral sota la direcció de Tere Erades i Sart. És un cor format principalment per joves, amb una mitjana d’edat de 25 anys.

Des del seu primer concert a Nadal de 1993, han desenvolupat un ampli programa d’actuacions a Xàbia així com per la comarca de la Marina Alta i diverses poblacions valencianes. Participant en festivals benèfics i en intercanvis culturals amb Palmela (Portugal) ciutat agermanada amb la vila de Xàbia. També han col·laborat amb la soprano Conchín Darijo i la pianista Aida Monasterio en la interpretació de fragments d’Òpera i de Sarsuela.

El seu extens repertori està format per obres que abracen des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, destacant també la interpretació de música tradicional d’arreu del mon i d’arranjaments de música popular. Cal destacar el concert realitzat en setembre de 2008 dedicat a la música del segle XIV “Ars Nova” i també en el mateix any els concerts didàctics per a xiquets realitzats en Xàbia i en altres poblacions de la comunitat valenciana.

Des de l’any 2002 forma part de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA), participant activament en totes les trobades, festivals i esdeveniments que organitza.

L’any 2003, en commemoració del seu 10é aniversari, van editar un disc compacte recopilatori i van crear el Festival Coral “Ars Nova” que enguany ja conta amb la 10a edició i en la qual han sigut convidats agrupacions de gran renom.

Els 19 anys de trajectòria no haurien segut possible sense la col·laboració del M.I.Ajuntament de Xàbia, fent realitat l’ambiciós projecte d’un grup de joves músics que a base de dedicació i esforç han aconseguit ser admirats per la qualitat de les seues interpretacions.

Els membres són de Xàbia, Gata de Gorgos, Ondara, Jesús Pobre i El Verger, i ha estat dirigit durant dèsset anys per Tere Erades. Després per Jaume Morell, Genís Sanjuan i Antonio Martínez Lerma I Javier Pinto Bañuls. Actualment, es fa càrrec de la direcció la soprano valenciana Teresa Albero.

Teresa Albero, Soprano

La soprano valenciana nascuda a Biar i premiada amb el Premi Palau de la Música de Valencia (2013) és també pianista, llicenciada en Musicologia pel Conservatori Superior de Música de Valencia Joaquín Rodrigo (2007) i llicenciada en Cant pel Centre Superior de Música del País Vasc –Musikene- (2012). En l’actualitat ha finalitzat un Màster en Interpretació sota els consells de la soprano Ana María Sánchez, otorgant-li el tribunal per unanimitat la condició de Matricula d’Honor.

La seua vessant com ha soprano l’ està portant arreu del món fent concerts i óperes com la que acaba d’estrenar amb un primer rol. Ha rebut concells de prestigiosos noms com Miguel Zanetti, Caroline Stein (Hochschule aus Leipzig), Carlos Chausson, Maciej Pikulski, Raina Kawaiwanska i Teresa Berganza. Ha estrenat nombroses obres com El llibre de Urizen dirigida en aquest cas pel compositor Jacob de Haan (Sant Sebastià 2012). Ha interpretat la Misa de Nelson de Haydn, el Requiem de Mozart. Ha estrenat al Palau de la Música de Valencia La Misa Tango de Palmieri i ha estat dirigida per prestigiosos directors internacionals. Ha desenvolupat diversos rols d’òpera, destacant, entre d’altres, els papers de la Segona Dona (Dido i Enees de Purcell), Donna Elvira (Don Giovanni de Mozart) Mercedes (Carmen de Bizet) i Donna Anna (Don Giovanni) i Comtessa (Nozze di Figaro de Mozart). També ha actuat en sales tan importants com el Palau de la Música de Valencia (2013-2014-2015), ADOC, Teatro Arriaga de Bilbao, música de Palau Altea, Teatro Victoria Eugenia de Sant Sebastià, Museu de Belles arts de Valencia, ADDA i el Palau Euskalduna, entre d’altres. Destaca l’últim concert realitzat al Palau de la Música de Valencia en el que va estrenar de forma absoluta obres de compositors valencians amb un important èxit per part del públic i la crítica.

Este important camí no l’ha apartat de la passió que professa des de sempre per la música coral. Un agraïment als seus orígens vocals que han fet que estiga involucrada en diferents projectes des dels inicis de la seua trajectòria musical. Ha col.laborat amb grans directors com Cristòbal Soler, Yaron Traub, Johans Dujick, José Rafael Vilaplana i Christian Badea entre altres.

Ha sigut membre de diversos cors com l’Orfeó Valencià Navarro Reverter i el Cor de la Catedral de València entre altres. No sols ha sigut orfeonista si no que també ha format part de la Comissió Pedagògica de l’orfeó Valencià Infantil (OVI). Sent membre, d’aquesta manera, d’un dels projectes més innovadors i gratificants del món coral. En 2005 va fundar i dirigit el cor l’Om de Picassent i actualment dirigeix el grup polifònic Ars Nova.