El jurat de la cinquena edició del concurs d’escriptura dramàtica ‘Curt de Teatre’, que organitza l’Ajuntament de Dénia en col·laboració amb l’Associació Teamorfosis, s’ha reunit esta setmana per a triar les obres guanyadores d’enguany. S’han presentat a esta edició de ‘Curt de Teatre’ un total de 45 originals, 26 escrits en llengua castellana i 19 en valencià.
En la categoria Escolar, per a participants menors de 18 anys, ha participat alumnat de Dénia, Benissa, Xàbia i Teulada. S’han presentat un total de 37 obres, 18 escrites en valencià i 19 en castellà. L’obra guanyadora en la modalitat de llengua castellana ha sigut El susurro del mar, d’Hugo Fernández, de Xàbia, quedant finalista l’obra Mi cárcel has sido tú, d’Óscar Sendra Aliaga, alumne de l’IES de Teulada. En llengua valenciana, el premi ha recaigut en Ivan, una creació de Maria Llobell Llobell, alumna de l’IES de Teulada. Natalia Ripoll Ortolà, de l’IES Historiador Chabàs de Dénia, ha quedat finalista amb l’obra Pèrdues.
En la categoria d’Adults, s’han presentat 8 obres, entre les quals el jurat ha seleccionat com a guanyadora, en la modalitat de llengua castellana, El golpe, d’Eduardo Gil Gallego, veí de Dénia. Ha quedat finalista en llengua castellana l’obra No quedan luces, de Marc Galiana Fornés. Este mateix autor ha resultat guanyador de la modalitat de llengua valenciana amb L’amor de Romeu.
El jurat d’esta cinquena edició del concurs ha estat format per Arturo Ruiz, periodista, Jovi Lozano, escriptor i gerent de la MaCMA, Esperanza Salvatierra, professora jubilada, Fina Doménech, professora de Llengua d’Educació Secundària i Juli Martínez, professor de l’IES Historiador Chabàs. Juan Luis López, de l’Associació Teamorfosis, ha estat el secretari, amb presència però sense vot.
Els membres del jurat han destacat, segons recull l’acta del concurs, l’elevada participació de joves i que estos hagen utilitzat ambdós llengües per igual, ressaltant “l’alt nivell de presentació i originalitat dels textos”.
Les obres guanyadores es representaran al Centre Social de Dénia el 30 de març, a les 20 hores.