El mestre, renovador pedagògic, normalitzador lingüístic i cultural i participant de l’educació i la formació permanent Miquel Florenci Boronat i Escrihuela és el guanyador del XX Premi Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes. Boronat i Escrihuela ha estat un impulsor històric els processos de valencianització educativa, sociocultural i lingüística, especialment aquells destinats a la població adulta. El jurat d’esta vintena edició ha valorat també el seu paper com a dinamitzador de les coordinadores territorials de la defensa de la llengua i la seua posterior integració en la Federació d’Associacions per la Llengua, que ha esdevingut Escola Valenciana.

Boronat i Escrihuela és també un mestre que ha treballat al camp de la formació de formadors des del Taller de Renovació de l’Educació de Persones Adultes (TAREPA-PV), el sindicat dels treballadors de l’ensenyament del País Valencià (STEPV) i altres organitzacions.

A més, coneix de molt a prop este premi Ciutat de Dénia per a la formació de persones adultes per haver sigut una de les persones impulsores de la posada en marxa.

En definitiva, Boronat i Escrihuela “ha realitzat un treball d’animació i promoció de la formació permanent que ara rep el reconeixement que mereix”, ha assenyalat Rafa Carrió, regidor de Cultura i Educació de Dénia.

Carrió ha format part del jurat d’esta vintena edició junt amb Josep Aparicio Guadas, en representació del professorat de la FPA; Encarna Such Cardona, en representació de l’associació de persones adultes participants del centre de formació de persones adultes Francesc Bosch i Morata de Xàtiva; Vicent Mas Estela, director del centre FPA de Dénia i la regidora de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Dénia, Marian Tamarit.

El XX Premi Ciutat de Dénia per a la Formació de Persones Adultes es lliurarà el 16 de juny, a les 20 hores, en l’auditori del Centre Social. Prèviament al lliurament del guardó, David Abril Hervás, geògraf, doctor en Ciències de l’Educació i diputat del Parlament de les Illes Balears impartirà la conferència “Educació i formació al llarg de la vida, l’empoderament de la ciutadania i els compromisos institucionals i instituents”.