La 1ª Mostra de vins singulars i de poble de la Marina Alta ha servit 5000 degustacions de vins aquest cap de setmana. “El gran Riurau de Jesús Pobre ha sigut un temple pel vi aquest cap de setmana”, explica Mara Bañó, presidenta de la comissió organitzadora.

Encara que el dissabte, l´oratge no va respetar als amants del vi, els rosats tingueren mes força i assistiren més de 300 persones a la novedosa Pink Party, que ha servit com a plataforma d´unsvins quehan passat de l’injust oblit a ser trending topic. Són tan fàcilment combinables, bevibles i disfrutables que entenem totalment perquè estem vivint un veritable culte al rosa. A l´acte acompanyat per música chill, es varen presentar les noventats de 2 cellers: Les Danses i Les Prunes del Celler del Roure i Rosa del Celler Les Freses.

Durant el diumenge els visitants varen disfrutar de la música, les danses, els menjars típics servits i cuinats per les parades habituals del mercat,  i el dilluns visitaren la mostra més de 120 hostalers de la comarca, que varen poder tastar i que de segur oferiràn alguns de estos caldos en els seus establiments. Bañó, del Celler Les Freses de Jesús Pobre, en la seva valoració, destaca també el perfil de l´hosteler: “la gastronomía de la comarca valora el km 0 i el treball del productor artesanal”.

31 expositors de La Marina Alta, de Comunitat Valenciana, de tota Espanya, de França, 1 de Australia i 1 de Nova Zelanda. Tots encantats de visitar La Marina Alta, en paraules de Bruno Murciano sumiller del Ritz de Londres, que ens va portar els sus vins criats a Caudete “es un plaer visitar una ciutat tan icónica per a la gastronomía com es Dénia i la seua comarca.”

La mostra compta amb el recolzament de la Eatim de Jesús Pobre i la Regidoria de Turisme en la figura de l’alcalde de Dénia.  Assistiren també els secretaris i consellers de Turisme i Agricultura.

La presidenta de la Associació de vins singulars i de poble de La Marina Alta, Mara Bañó, va declarar al final de la Mostra que “Vullc agrair al poble de Jesús Pobre, veïns i Eatim, el poder aconseguir que esta mostra siga una realitat consolidada, així com als hosteler, que aquest any han confirmat el seu compromís amb els nostres vins i als consumidors, sence ells, no cal fer vi.”