Un quart de segle governant en la Generalitat i dues legislatures a Dénia produeixen com a efectes molt poca memòria i altes dosis de demagògia. Almenys és el que sembla que pateixen alguns regidors del Partit Popular, els quals transiten entre l’oblit i el desvergonyiment cada vegada que es pronuncien. Jo, personalment, després de llegir l’article en matèria d’Educació de la regidora del PP, Pepa Sivera, no puc evitar pensar que el que els caracteritza com a oposició és, més bé, la falta de vergonya.

Cap geperut no es veu la gepa, ni cap banyut les banyes. I és que després d’anys sense fer res pel món educatiu, pretenen ara qüestionar el treball que s’està fent des del govern del canvi, que ha portat a terme més polítiques socials i ha destinat més atenció a Educació durant aquests 18 mesos que 7 anys de govern popular. Alguns dels exemples són:

– L’Escola Oficial d’Idiomes: anys i anys sense gestionar el famós tema del Decret d’Oficialitat, el qual és necessari per a garantir les titulacions i la continuïtat de l’EOI. Una desídia que ha comportat un deute econòmic amb l’equip directiu que tots hem de pagar. Nosaltres hem actuat aportant les solucions necessàries per a aconseguir el Decret. I, efectivament, està de camí. Quina va ser l’actuació del PP? Quina la solució? Cap.

– Conservatori Tenor Cortis: anys i anys que els alumnes estudien en un edifici precari, el qual no reuneix les condicions mínimes o necessàries per a desenvolupar correctament el treball. Nosaltres, però, ja hem proposat terrenys a la Conselleria per al nou Conservatori. Quina va ser la seua solució? Cap.

– Edificis educatius: anys i anys que han precisat d’una urgent i necessària rehabilitació, altres d’un manteniment important. Heretem tota una sèrie de mancances en actuacions, així com dels recursos per assolir-les. No obstant això, comptem amb estudis tècnics i informes, i posem atenció als xicotets detalls per solucionar-los. I què diu el PP?

– El col·legi Raquel Payà: amb diferents carències d’infraestructures, dotat amb barracons, d’eixos que tant els han agradat al PP. Nosaltres comptem ja amb informes tècnics, i anem a cedir un terreny per a un col·legi nou. Un col·legi com cal. I el PP? Què ha plantejat?

– Col·legi de la Xara: Anys i anys que van els xiquets en barracons. Per fi, resulta que tindran un col·legi nou! Però al PP això li pareix preocupant i és partidari de rehabilitar-ho. Sembla que no li agrada que la Xara compte amb un col·legi nou a més d’un edifici multicultural en l’antic.

Què ha fet el PP tots aquests anys? No sols s’ha encarregat de crear i perpetuar situacions de precarietat, de retallar en Educació, de deixar una lamentable herència, sinó que a més ens acusen de “mantenir als xiquets en barracons al col·legi de la Xara, mirant al cel i esperant un milacre”. Li diu el mort al degollat, qui t’ha fet eixe forat? No tenen vergonya ni la coneixen!

El balafiament dels recursos públics, els sobrecostos i la publicitat enganyosa dels governs de Camps i Fabra han deixat a la Generalitat amb poca capacitat per a realitzar inversions. Per no parlar de l’infrafinançament i la marginació que patim i hem patit des del govern central. Però, malgrat la mancança de recursos, estem demostrant que l’Educació és una de les nostres prioritats: Xarxa de Llibres, augment de les places dels professors, disminució de la ràtio, aules xiquets de 2 anys, augment de les partides, o eliminació progressiva dels barracons, entre altres. Pot dir el PP el mateix quant a prioritats? No pot, però ho dirà. Perquè no tenen vergonya!

Que bé que ens vindrien els 1.000 milions en sobrecostos que la Conselleria popular es va gastar amb CIEGSA per a les obres dels col·legis projectats, col·legis que, per cert, no es van construir i es van substituir per barracons “provisionals” amb un cost de més de 50 milions d’euros. Que bé ens vindrien eixos diners per a millorar l’espectre educatiu si no hagueren estat jugant amb el futur dels xiquets. Quina poca vergonya!

Ja li vaig dir en una ocasió a la senyora Sivera que no volia perdre el temps discutint cada vegada que al PP li apeteix fer demagògia. Primer, perquè no és el meu estil (i no vull que ho siga en un futur), i segon perquè estic ocupat treballant. També li vaig dir que l’educació és un tema prou seriós i important com per a crear alarma social amb mentires o mitges veritats.

Sóc partidari de comunicar, consultar, negociar i comptar amb les aportacions que puguen ajudar-nos a treballar per les persones. Per això estem ací, tant govern com oposició. Així que, jo li demane al PP que critique constructivament, comence a actuar amb coherència i col·labore en la creació de benestar per als veïns, i no en la creació de temor. Perquè, per damunt de tot, crec que soles té dret a criticar aquell que té ganes de millorar.

Amb valentia, i amb un somriure. Molta salut!