La Xarxa Jove Marina Alta llança la campanya “El meu cos, les meues normes” contra la cosificació sexual

26 de agosto de 2020
26 de agosto de 2020

La Xarxa Jove Comarcal de la MACMA –Mancomunitat Cultural de la Marina Alta– ha presentat el projecte comarcal Trenquem els rols amb la primera campanya de sensibilització El meu cos, les meues normes. Aquesta campanya pretén visibilitzar de forma artística i respectuosa alguna part del cos d’aquells i aquelles joves voluntàries que vulguen participar en aquesta reivindicació del respecte al cos des d’una perspectiva de gènere treballant així el concepte de la no cosificació sexual. La campanya comprendrà així cinc sessions fotogràfiques en cinc localitats distintes de la Marina Alta on els i les joves podran fer-se una foto respectuosa d’alguna part del seu cos. Les sessions arrancaran a Calp el dimarts 1 de setembre (12.00 h – Punt Jove, inscripcions fins al 31 d’agost), seguiran a Benissa el dimecres 2 de setembre (12.00 h – Casal Jove, inscripcions fins a l’1 de setembre), el dijous 3 de setembre a Ondara (12.00 h – Casa de Cultura, inscripcions fins al 2 de setembre) i a Dénia (18.00 h – Edifici Joventut, Inscripcions fins al 2 de setembre) i la sessió final serà a Pego el divendres 4 de setembre (18.00 h – Info Jove Pego, inscripcions fins al 3 de setembre). Així mateix, després de la realització de les sessions fotogràfiques es realitzarà un collage que acompanyarà i completarà aquesta campanya comarcal.

Tal com es resumeix en la descripció de la iniciativa, “la cosificació sexual ocorre quan es considera una persona com un objecte sexual, atès que s’han separat els atributs sexuals i la bellesa física de la resta de la personalitat i existència com a individu i s’han reduït els atributs a instruments de plaer per a una altra persona. Es considera que la cosificació sexual és censurable i que juga un paper important en la desigualtat entre gèneres”.

Segons ha valorat el president de la Xarxa Jove, Aitor Llobell Sala, “vivim en un món on la cosificació dels cossos, especialment el femení, s’ha normalitzat, on les persones sentim la pressió sobre els nostres físics i aquesta pressió ens restringeix la llibertat de gaudir i ser lliures del nostre cos i de la forma en què el volen mostrar o no al món. Amb aquest projecte volem trencar aquests rols que cosifiquen i despersonalitzen les dones i els homes, volem fer un crit i reivindicació del cos d’una forma artística i posant l’accent en la perspectiva de gènere”.