La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, amb la col·laboració de l’Associació protectora d’Amics del Cavall (APAC), ha organitzat 9 visites al refugi per als equins ubicat a prop de la Xara. En aquesta oferta del programa d’Educació Ambiental han participat 184 escolars dels col·legis Cervantes i Raquel Payá durant el primer trimestre de l’any.
Lois Ford, d’APAC, ha estat l’encarregada de dur a terme les visites guiades, que comencen amb una explicació de la missió de la protectora de cavalls, la problemàtica del abandonament i la intervenció de l’entitat. A continuació, els escolars participen en tasques bàsiques de pentinat de dos animals que es troben al refugi, caracteritzats per la seua docilitat. Posteriorment reben una explicació sobre l’atenció professional al cavall de veterinaris, ferrers, dentistes, etcètera, amb projecció d’imatges. La visita finalitza amb un passeig pel recinte on estan la majoria dels animals.
L’experiència ha estat molt satisfactòria per a l’alumnat participant. De la mateixa manera, APAC ha valorat molt positivament la col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient per a difondre la seua activitat de cura i recuperació d’animals i la posterior adopció per particulars o entitats.