Jornada “Gastronomia i dona”

5 de marzo de 2018
5 de marzo de 2018
El CdT Marina Alta de Dénia, seu del Centre internacional de cultura gastronòmica del Mediterrani, ha acollit hui la celebració de la jornada “Gastronomia i dona”, organitzada per la Agència Valenciana del Turisme amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona.
La jornada ha estat inaugurada pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt. Nora Bringas, presidenta de l’Acadèmia Mexicana d’Investigació Turística, ha oferit la conferència “Dones, tradició i globalització. La cuina de Baixa Califòrnia com a recurs cultural i turístic” a la qual ha seguit una taula redona, moderada per la gerent de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme (Aehtma), Reme Cerdá, sobre el paper de la dona en el món de la gastronomia. Hi ha participat Sole Ballester, cap de cuina de l’Hotel Rosa; Ana Laguna, responsable del projecte de gastronomia en la Universitat d’Alacant; Diana Cervera, cap de cuina del restaurant La Seu; Mª Ángeles Piera, cap de sala del restaurant El Pegolí; Cristina Rodríguez, fundadora del projecte M de Alejandría i Mariana Giner, cuinera i vicepresidenta de l’Associació de Restaurants de Xàbia.
La directora general de Turisme, Raquel Huete, i la regidora de convenis i col·laboracions del projecte Dénia Ciutat Creativa UNESCO de la Gastronomia, Pepa Font, han posat punt i final a la jornada exposant-ne les conclusions.