Des del PSPV-PSOE Dénia fem públic el nostre suport al moviment Fridays for Future que ens convida a recolzar la Vaga Mundial pel Clima convocada per a demà divendres, 27 de setembre, i ens sumem així a les més de 300 organitzacions espanyoles que s’hi han adherit.

No podem continuar, ni els govern ni la ciutadania, negant l’evidència que hem arribat a una situació d’alarma climàtica; el punt d’inflexió, assolir el passat mes d’abril una concentració de partícules de diòxid de carboni en l’atmosfera de 415 ppm (parts per milió), nivell que no es registrava des de feia tres milions d’anys. Per això, aquest moviment juvenil reivindicatiu ha fet una crida pequè demà totes i tots ens impliquem i demostrem el nostre compromís amb concentracions simbòliques de 4 minuts i 15 segons de duració, entre les 11 i les 12 h.

Com a organització política sabem que el nostre compromís ha de ser encara més ferm si cap, perquè l’accés a les institucions de govern ens acosta a eines poderoses i trasfomadores per a revertir aquesta situació crítica.

Els més joves han parlat i ens exigeixen una llei de canvi climàtic i mesures contundents per a frenar l’increment constant de temperatura del planeta. Segons l’últim informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic publicat a l’agost, la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle és l’única manera de mantenir l’escalfament global per sota dels crítics 1,5 °C.

Per part de l’actual govern en funcions, del PSOE, ja s’han donat algunes passes en aquesta direcció amb el Marc Estratègic d’Energia i Clima. El propòsit és arribar a 2030 amb una generació elèctrica renovable el 74% del total i amb una remissió d’emissions en el conjunt de la nostra economia d’un 20%.