La 21a edició de l’Escola de Mares i Pares “Educant per a previndre en l’adolescència” es celebrarà del 15 de gener al 12 de febrer, amb cinc sessions centrades en aquesta ocasió en el repte d’anticipar-se i acompanyar els joves en el seu desenvolupament per a previndre conductes de risc.

L’objectiu de l’escola és potenciar la capacitat educativa i preventiva des de la família i situar els pares i mares davant la realitat de l’entorn en què viuen els fills i filles i els possibles riscos o problemàtiques a què s’hi enfronten. El que es pretén és ampliar la informació que tenen sobre diferents temes i enfortir les mares i els pares en tècniques i habilitats educacionals, per a millorar també la relació amb els adolescents establint normes i límits, millorant la comunicació, el repartiment de tasques i responsabilitats entre tots els membres del nucli familiar, fent-los conscients de la importància de les influències del grup d’amics, etc.

L’actuació preventiva ha de començar en edats primerenques, per això l’Escola de Mares i Pares està oberta a totes aquelles famílies que tinguen un menor a casa.

PROGRAMACIÓ

  • Dimecres 15 de gener: Informa’t sobre drogues i actua eficaçment davant els possibles consums.

  • Dimecres 22 de gener: Educant des de normes i límits clars.

  • Dimecres 29 de gener: Entenent l’adolescència: implicacions, riscos i aprenentatges.

  • Dimecres 5 de febrer: Millorant la comunicació i les habilitats socials.

  • Dimecres 12 de febrer: Orientant en l’ús de les noves tecnologies i coneixent els aspectes legals.

Totes les sessions tindran lloc a l’IES Historiador Chabàs, en horari de 19 a 21 hores.

L’assistència a l’Escola de Mares i Pares és gratuïta però cal inscripció prèvia per qualsevol dels canals següents (deixar nom, cognoms, telèfon i correu electrònic):