Continúan las concentraciones solidarias con Cataluña, esta vez en Dénia. Se ha convocado a la sociedad civil de la comarca de la Marina Alta a participar en la concentración cívica que tendrá lugar el próximo sábado 8 de septiembre a las 19:30 horas, en la Avenida Marquesado con calle Diana. El objetivo es solidarizarse con Cataluña y denunciar la democracia, el dialogo y la justicia. En esta concentración se pedirá la libertad de los presos políticos y exiliados.

Manifiesto

«La gravetat dels esdeveniments polítics i judicials que venen produint- se a Catalunya des del darrer 1 d’Octubre, ens han posat en guàrdia alsqui coincidim en l’estima de la llibertat, del pacifisme, de la singularitat dels pobles i el seu dret a definir-se col·lectivament, o siga, en el projecte d’una l’autèntica democràcia, tot i que puguem diferir en les nostres metes polítiques personals o de partit.

La deriva autoritària de l’Estat espanyol, que els mitjans de comunicació controlats pel seu govern tan sovint oculten a l’opiniópública, distorsionant les notícies al·lusives o simplement silenciant-les, vol instaurar la por com a element dissuasiu fonamental de les forces dissidents, empresonant polítics elegits democràticament i consentint la violència dels grups polítics afins al feixisme. No és propi d’una societatque diu ser democràtica normalitzar que la justícia puga emprar els mecanismes propis de la lluita antiterrorista contra càrrecs polítics elegits per voluntat popular ni tampoc contra líders pacifistes d’entitats culturals.

Però ens equivocaríem si creguérem que l’autoritarisme de l’EstatEspanyol només va dirigit contra el catalans; es tracta d’un procés de degradació dels drets ciutadans fonamentals a tot l’Estat i de submissió dels poders judicial i territorials al mandat del poder polític únic i central,que es veia vindre amb la tristament famosa “llei mordassa” si no abans.

Pel que fa als valencians basta recordar que un terç de les lleis aprovades a les Corts Valencianes —les més importants, entre les quals, LaLlei d’accés universal a la sanitat de 2015, la Llei de la Funció Publica, la Llei de l’habitatge, el Dret Civil Valencià, el Decret de Plurilingüisme, etc.—han estat recorregudes i en algun cas suspeses definitivament al Tribunal

Constitucionals i això suposa en qualsevol cas —recordem-ho— lasuspensió cautelar immediata d’aquestes lleis i la impossibilitat pràcticade governar amb elles.

En definitiva, hui ens trobem reunits no per a debatre el que opinem sobre aquestes qüestions i el que desitgem per a Catalunya i Espanya, sinó per a exigir públicament:

-La llibertat plena d’expressió i el lliure exercici de l’activitat política per vies pacífiques i democràtiques.

-La independència de la justícia i la separació efectiva de poders polítics autònoms.

-L’obertura del diàleg i de les negociacions pactades, a través de la mediació internacional, per a la solució política del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol.

– Ara mateix s’imposa exigir la llibertat dels presos polítics així com dels exiliats per la mateixa causa. Són fets que haurien d’avergonyir qualsevoldemòcrata.

Solidaritat i Democràcia (i/o República) de la Marina Alta»