Benestar Social organitza la XIX Escola de pares i mares “Educant per a previndre”

21 de diciembre de 2017
21 de diciembre de 2017
Des de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Dénia, per mitjà de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), s’organitza la 19a edició de l’Escola de pares i mares “Educant per a previndre”.
 
L’objectiu fonamental d’aquesta escola és potenciar la capacitat educativa-preventiva des de la família. Situar als pares i mares respecte a la realitat dels seus fills i filles, així com sobre els riscos, conductes o problemàtiques que poden presentar-se. Els pares i mares necessiten informar-se, orientar-se i assessorar-se, així com entrenar-se en tàctiques educatives per educar des de la prevenció. L’actuació preventiva des de la família comença des de ben menuts, així que a aquesta escola no solament es convida a les mares i pares d’adolescents, sinó a totes aquelles famílies que tinguen un menor a casa i requerisquen de ferramentes per al desenvolupament dels seus fills i filles.
 
El que es pretén és ampliar informació sobre diferents temes com els factors de risc i de protecció, drogues o noves tecnologies, així com enfortir i reforçar als pares i mare en tècniques i habilitats educacionals. D’aquesta manera volem ajudar a millorar la relació amb els fills i filles aportant normes i límits, millora de la comunicació, tasques i responsabilitats per part de tots els membres de la família, importància de les influències del grup d’amics, temps d’ oci, i tenir eines per afavorir les habilitats i el desenvolupament del fill o filla.
 
Els més joves son més vulnerables i estan sotmesos a pressions i influències que els poden dur a experimentar en algun moment amb situacions problemàtiques i inclús amb algun consum, a vegades abusiu. Per tant, els pares i mares han de saber afrontar i reconduir adequadament estes situacions per ajudar-los, evitant que deriven en situacions de major risc.
 
En aquesta nova edició s’aposta per acostar a les famílies les problemàtiques actuals que poden posar en risc als nostres xiquets/es i joves. Així, s’aposta per professionals de primera línia que estan en contacte directe amb els més joves i tracten les problemàtiques des de diferents àmbits i punts de vista.
 
Programació
 
L’escola s’articula en 5 encontres consecutius, que se celebraran els dimecres 17, 24 i 31 de gener i 7 i 14 de febrer de 2018, de 19 a 21 hores, en l’IES Número 3.
 
Continguts
  • Informació sobre drogues i com actuar davant la detecció de consums (17 de gener)
  • Normes i límits des de l’educació familiar amb l’adolescent (24 de gener)
  • Adolescència: etapa de riscos i aprenentatges (31 de gener)
  • Millorar la comunicació amb els fills i potenciar les seues habilitats socials per a la vida (7 de febrer)
  • Orientacions per a un ús adequat de les noves tecnologies i aspectes legals (14 de febrer)