Balance positivo de las últimas campañas de prevención sobre el consumo de alcohol para jovenes

19 de agosto de 2016
19 de agosto de 2016

La Regidoria de Benestar Social, encapçalada per Cristina Morera Vengut i mitjançant la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Dénia, ha dut a terme dues campanyes més, que es sumen a les ja realitzades durant la Festa Major de Dénia.

Aquestes noves actuacions van tenir lloc a la zona d’oci nocturn de Marina el Portet, i van consistir en la presència d’un stand per tal d’informar a la població juvenil dels riscos que comporta un abús de l’alcohol.

La primera d’elles va tenir lloc el dissabte 30 de juliol amb el títol “BEUS??? MESURA-HO!!!”. Els dos tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), i amb la col·laboració de persones voluntàries, es van encarregar de fer arribar als joves la manera de mesurar el consum d’alcohol amb UBE’S (Unitat de Beguda Estàndard), per tal de diferenciar entre un ús d’un abús i evitar els riscos associats al consum excessiu entre els més joves. Així també, després de contestar a unes preguntes sobre el consum d’alcohol, se’ls feia entrega d’un reclam i l’oportunitat de fer-se una foto en el photocall “Amb 2 dits de front”.

La següent campanya va tenir lloc el dissabte 13 d’agost, titulada “HISTORIAS DEL BOTELLÓN” i duta a terme per la ONG Controla Club. El que pretén aquesta campanya és abordar el problema del botelló posant l’atenció sobre el consum d’alcohol a la via pública i aprofundir en els conflictes associats al consum abusiu.

Els resultats obtinguts durant la realització d’aquestes campanyes són:

1. Campanya “Beus??? Mesura-ho!!!” (Realitzada per la UPCCA de Dénia).
En total es van apropar uns 110 joves que van respondre a les preguntes formulades i van rebre la informació referent a la mesura del consum d’alcohol amb UBEs.

2. Campanya “Historias del Botellón” (Realitzada per la ONG Controla Club).
En aquesta ocasió van ser fetes 131 enquestes referent al consum d’alcohol.

L’objectiu d’aquestes campanyes és oferir una informació clara, objectiva i realista sobre l’ús/abús de l’alcohol, desmitificar els mites i creences errònies i arribar al jove amb missatges realistes, reduir els riscos associats al consum i afavorir conductes saludables, de responsabilitat i sentit comú en les seues decisions.

La valoració d’aquestes dues campanyes ha sigut altament satisfactòria per la participació activa i la seua implicació en les activitats d’un total de 241 joves en els stands informatius. Cal destacar el bon ambient creat i el respecte mostrat per la població juvenil a aquestes campanyes de prevenció.