Actividades de Bienestar para padres y escolares

31 de agosto de 2016
31 de agosto de 2016

La Regidoria de Benestar Social, encapçalada per Cristina Morera Vengut i mitjançant la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Dénia, comença a programar les seues activitats per a després de l’estiu. Activitats centrades en la prevenció escolar i familiar.

En aquesta ocasió presentem una cita que les famílies de Dénia no poden perdre’s, estem parlant de EDUCANT EN EL PRESENT. Baix aquest títol volem posar l’atenció en la importància que té l’educació dels més joves per tal d’evitar problemes relacionats amb conductes de risc. I no solament posant la mirada en el futur, sinó també començar des de ja a solucionar problemàtiques que sorgeixen en relació als fills i filles. Eduquem en el present, per evitar problemes en el futur.

Així, EDUCANT EN EL PRESENT consta d’un taller i d’una conferència que s’impartiran el dimecres 28 de setembre i el dimecres 5 d’octubre a partir de les 20h en el Saló d’Actes del CEIP Llebeig de Dénia (Av. Ramon Ortega, núm. 13).

Taller:

COM EDUCAR EN L’ESFORÇ I EN LA RESPONSABILITAT ELS NOSTRES FILLS I FILLES. 28 de setembre, 20h CEIP Llebeig (Dénia). El ponent serà Jesús Ruiz Doctor en Psicologia i coach educatiu orientant a famílies en l’educació dels més joves. Amb aquest taller s’aprendran tècniques que ajudaran a reafirmar el paper com a pares i mares, a ensenyar als fills o filles a valorar allò que tenen, que han d’esforçar-se i treballar molt per aconseguir allò que un vol i que la constància i el sacrifici són condicions necessàries per a triomfar en la vida.

Conferència:

PREVENCIÓ D’ADDICCIONS TECNOLÒGIQUES. ÚS RESPONSABLE D’INTERNET, MÒBILS I VIDEOJOCS. 5 d’octubre, 20h CEIP Llebeig (Dénia). El ponent serà Enrique Madrid, Psicòleg de la Fundació AEPA i especialista en addiccions tecnològiques. El que pretén aquesta conferència és transmetre i nodrir als pares i mares de ferramentes, per tal que els seus fills o filles utilitzen de manera adequada les noves tecnologies (internet, mòbil, xarxes socials i videojocs), mostrant els riscos i oferint pautes per diferenciar entre l’ús, l’abús i l’addicció a les TIC. Així també, pautes per fomentar els factors de protecció.

EDUCANDO EN EL PRESENTE

Amb aquestes dues cites englobades en EDUCANT EN EL PRESENT, es vol transmetre i donar importància al paper que tenen els pares, les mares i les famílies en general, en l’educació dels més joves. Per aquesta raó, cal formar-se i informar-se, com a pares i mares, de noves maneres d’actuar, per solucionar problemàtiques actuals i a les que ha de fer front la joventut diàriament.