7.000 escolars participen en les activitats d’educació ambiental

22 de junio de 2018
22 de junio de 2018
El regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, ha realitzat un balanç del programa d’educació ambiental del curs 2017/2018, en el qual han participat 6.976 escolars dels centres s educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre. Este curs s’han realitzat un total de 43 activitats relacionades amb la gestió de residus, el canvi climàtic, la biodiversitat, l’agricultura i l’alimentació saludable, entre unes altres temàtiques. El programa d’educació ambiental s’ha desenvolupat amb la col·laboració d’entitats, associacions i empreses com Marina de Dénia, el Pòsit, APAC, la Fundem, Texlimca, Mundo Marino, aqualia, Urbaser, el departament municipal de Parcs i Jardins i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia.
 
En col·laboració amb l’Oficina de la Innovació i la Creativitat s’han treballat diferents activitats com la construcció de caixes niu, la promoció del consum de fruita i verdura ecològiques amb la col·laboració de productors locals i la posada en marxa de tres nous horts escolars i el reforç dels dos ja existents, segons ha explicat el tècnic d’agricultura de l’oficina, Àlvar Kuehn.
 
El educador ambiental de la regidoria, Rafa Urios, ha assenyalat que en este curs s’ha apostat per incrementar les activitats experiencials, “perquè els escolars experimenten i isquen de l’escola, tenint la natura com a aula”. Urios ha destacat la bona acollida que ha tingut la visita al refugi de cavalls d’APAC en la Xara, els itineraris per a descobrir paisatges del nostre entorn, els tallers de jardineria autòctona al jardí de l’Albarda, les visites a Hort Obert i els horts urbans i la nova activitat pràctica de visites als ecoparcs.
 
Respecte de les activitats relacionades amb el medi marí, el coordinador del Servei ambiental marí i de pesca de la regidoria, Toni Martínez, ha destacat la participació de vora 2.200 escolars i ha mencionat com a les més exitoses la visita guiada a la reserva marina i la visita al barri de pescadors i el pòsit.
 
El regidor de Medi Ambient ha comentat que està ultimant-se l’oferta del programa per al curs que ve, avançant que la intenció és ampliar-la amb algunes novetats. Entre estes, s’han mencionat una activitat relacionada amb la recuperació del cultiu del blat a Jesús Pobre, en col·laboració amb l’Associació del Mercat del Riurau, i una altra, organitzada amb el club esportiu Marina de Dénia, que combinarà una xarrada més teòrica sobre el medi marí amb la pràctica d’algun esport aquàtic com caiac o paddle surf.